Conservatorii i-au dat o lectie senatorului PC, Ilie Stoica. Dupa ce membrii Biroului Permanent au decis excluderea lui Stoica din partid, liderii locali sustin ca fostul membru al PC isi merita soarta.

Dupa ce i-a pus pe jar pe colegii de partid, Ilie Stoica a fost nevoit sa paraseasca, fara drept de apel, rindurile conservatorilor. Iar colegul si prietenul din Sibiu nu l-a oprit. „Toate parerile trebuie discutate in interiorul echipei.

Ilie Stoica a avut o opinie proprie, o actiune proprie si o responsabilitate proprie", a motivat Iosif Moldovan, presedintele filialei locale a Partidului Conservator. „Ilie Stoica a fost exclus din PC, in urma solidarizarii sale cu semnatarii declaratiei politice pro-Basescu", a anuntat purtatorul de cuvint al conservatorilor, Bogdan Ciuca.

Decizia excluderii din PC a senatorului Ilie Stoica a fost luata martea trecuta de conducerea centrala a partidului, motivatia fiind aceeasi ce a stat la baza eliminarii celor doi parlamentari consevatori - Gheorghe Constantin si Romeo Hanganu: semnarea unei declaratii politice de sprijin a presedintelui Traian Basescu.

De asemenea, locul lui Gheorghe Constantin in fruntea filialei Suceava a PC a fost luat de Costel Ignatescu, a mai decis Biroul Politic al PC

Pro Basescu

Sutinerea pentru Traian Basesecu l-a lasat pe Ilie Stoica fara partid. Senatorul independent a fost inlaturat din PC, saptamina trecuta, pentru ca s-a solidarizat cu cei sase parlamentari care au semnat declaratia de sustinere a lui Traian Basescu.

„Romania nu isi mai poate permite un comportament iresponsabil, asa cum este cel preconizat de unii lideri politici in raport cu presedintele ales", a apreciat Ilie Stoica, inainte de referendum, in declaratia care l-a costat un loc in partidul condus de Dan Voiculescu.

Tinerii, plini de sperante

Reprezentantii organizatiilor de tineret ale Partidului Conservator din 15 judete s-au reunite, simbata, la Poiana Brasov, pentru a dezbate probleme cu care se confrunta tinerii din Romania.

La finalul intalnirii, la care au participat si liderul sibian, Iosif Moldovan, dar si alti lideri centrali si judeteni ai partidului, tinerii conservatori au adoptat o rezolutie prin care cer imbunatatirea clasei politice.

„Departamentul de Tineret al PC urmareste promovarea celor care nu vad in functiile de consilieri, primari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, deputati, senatori, ministri, modalitati de a «face afaceri», ci cred ca acestea sint cu adevarat demnitati publice prin care pot schimba lucrurile in bine", se arata intr-un comunicat de presa.

PC, suparat pe Sibiu

Senatorul PC Gavrila Vasilescu considera ca electoratul din nordul Moldovei este cel mai matur si mai bine pregatit, iar cel din Sibiu si Brasov dovedeste ca nu intelege democratia. El a inclus in categoria judetelor cu un electorat matur si bine pregatit Botosaniul.

La polul opus se situeaza, in opinia lui Vasilescu, Sibiul si Brasovul, care detin un record negativ prin votul masiv impotriva demiterii lui Traian Basescu. „Sibiul si Brasovul au cele mai slabe procente din punct de vedere al intelegerii exacte", a estimat parlamentarul.