Liderii a 12 filiale judetene ale PNTCD cer demiterea presedintelui partidului, Marian Milut, si a prim-vicepresedintelui, deputatul Aurelian Pavelescu. Taranistii dizidenti au anuntat, de asemenea, formarea unei platforme politice, numita Ofensiva Crestin-Democrata.

Gruparea este condusa de fostul contracandidat al lui Marian Milut la alegerile pentru functia de presedinte al PNTCD, liderul filialei clujene, Serban Radulescu. Din platforma mai fac parte fostul secretar general al Guvernului, Remus Opris, ori fostul presedinte al FPS, Andrei Dimitriu.

Alaturi de ei se afla presedintele PNTCD Mures, fostul viceprimar Eugen Crisan, presedintele PNTCD Maramures, cel al filialei din Constanta, cel al PNTCD Iasi ori cel al organizatiei din sectorul 6 din Bucuresti, precum si alti lideri locali ai taranistilor.

Pe lista contestatarilor au mai intrat presedintele Senatului PNTCD, Nicolae Ionescu-Galbeni, precum si liderii organizatiilor de tineret si de femei, alaturi de lideri ai taranistilor din diaspora.

Toti acestia au fost deja sanctionati de conducerea PNTCD. Motivul? Ei l-au sustinut pe Traian Basescu in campania electorala dinaintea referendumului din data de 19 mai, desi conducerea PNTCD decisese sa boicoteze referendumul.

Serban Radulescu este de parere ca echipa lui Marian Milut a pierdut sansa de a relansa partidul. Mai mult, el afirma ca 70 la suta dintre alegatorii PNTCD au votat pentru sustinerea lui Traian Basescu.

Liderul noii platforme politice a declarat ca va incerca organizarea unui congres extraordinar, care sa reglementeze situatia partidului. Serban Radulescu spune ca PNTCD este macinat de tensiuni, deoarece Marian Milut i-ar fi sanctionat pe toti cei care i s-au opus la Congres.

Mai mult, presedintele PNTCD Cluj spune ca atitudinea actualei conduceri a partidului a fost una de insolenta fata de conducerea Partidului Popular European, formatiune care l-a sprijinit pe Traian Basescu. Serban Radulescu afirma ca i-a trimis deja o scrisoare presedintelui PPE, Wilfried Martens.

Serban Radulescu a exclus posibilitatea formarii unui nou partid. El a declarat ca, daca nu va reusi sa il demita pe Marian Milut, Ofensiva Crestin-Democrata se va transforma intr-o organizatie neguvernamentala, care va sprijini formatiunile membre ale Partidului Popular European.