Caldura de afara a facut prima victima! Un politist de la Serviciul Rutier a facut ieri infarct in mijlocul intersectiei. A fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic Judetean. Medicii de aici i-au depistat un cheag de sange si dupa ce l-au stabilizat l-au trimis cu un elicopter la Spitalul Militar din Bucuresti, unde va fi operat. Incidentul a avut loc in jurul orei 11.

Agentul principal de politie Marian Raduinea in varsta de 30 de ani se afla in mijlocul intersectiei Bulevardului Vasile Milea cu Calea Dumbravii

Politistul a cazut la un moment dat, in mod inexplicabil la pamant. Un coleg de-al lui l-a ridicat si l-a dus rapid la Urgenta Spitalului Clinic Judetean. Medicii de aici l-au stabilizat, iar apoi l-au mutat pe Sectia de Cardiologie. „Pacientul este stabil acum, va fi transportat la Spitalul Militar din Bucuresti, pentru a fi operat pentru a i se scoate cheagul de sange.

I-a fost depistat aici un infarct vechi de trei zile”, spune medicul Traian Fleseriu, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean Sibiu. Agentul de politie a fost transoprtat cu un elicopter SMURD in capitala si urmeaza sa fie operat. Medicii sunt si ei uimiti cum omul legii a putut duce pe picioare trei zile acest infarct si nu a avut simptome.

ZIARUL de Sibiu a scris in urma cu cateva zile de viata politistilor care dirijeaza traficul. Conditiile de lucru sunt cu atat mai grele pentru ei, cu cat strazile din oras se afla in reconstructie, iar pe langa traficul de multe ori imposibil, trebuie sa reziste si gazelor si prafului ridicat de constructori.

Caldura, praf, noxe, circulatie infernala, zgomotul lucrarilor. Asta au de indurat cel putin sapte ore pe zi, la temperaturi de aproape 30 de grade celsius, politistii de la Serviciul Rutier insarcinati cu fluidizarea circulatiei in zonele incinse din oras. Asta scria ZIARUL de Sibiu in urma cu exact 13 zile.

Ieri, in urma unor complicatii medicale de care el nu avea habar, un politist a cazut in mijocul intersectiei.

Conditii pentru politisti

Caldura de afara insa se pare ca agravat starea de sanatate. „Bineinteles ca si caldura poate fi o cauza agravanta in acest caz. E vorba de coagularea sangelui.

Desigur mai trebuie luat in seama daca pacientul este sau nu fumator, poate are ischemie miocardica ce duce la scaderea presiunii sangelui in artera si de aceea se produce infarctul”, spune medicul Ioan Manitiu, directorul Autoritatii pentru Sanatate Publica Sibiu.

In conditiile temperaturilor ridicate toti angajatorii au obligatia de a le asigura angajatilor un minim pentru conditii optime de munca. Seful Inspectoratului Judetean de Politie sustine ca oamenii din institutia pe care o conduce beneficiaza de toate acestea. „Ei nu lucreaza neincetat. Au pauza de 10 minute la fiecare ora.

In plus, daca temperaturile depasesc 30 de grade primesc si apa” spune subcomisarul Lucian Muntean, seful IPJ Sibiu. Ieri s-au inregistrat 29 de grade, dar din cauza traficului rutier in intersectii sigur depaseste cu mult pragul de 30.

Rezista cu verdeturi

Dirijeaza circulatia, fluiera nestinghierit, da din maini fara incetare si, din cand in cand, isi mai sterge sudoarea de pe frunte. Afara temometrul depaseste 30 de grade, iar fumul emanat de autoturisme face aerul si mai greu de suportat. Ca sofer treci mai departe, poate injuri in gand traficul, fara sa te mai gandesti la ceea ce inseamna sa fii politist intr-o intersectie din Sibiu.

Desi cu greu respira si desi cu greu mai poate sta in picioare pe caldura de afara, traficul se desfasoara cat de cat normal, cel putin pentru autoritati, nu si pentru soferii grabiti. Asta pentru ca se lucreaza pe ambele parti ale drumului, chiar in intersectie. Unul din agentii care dirijeaza traficul ne descria in urma cu doua saptamani cum rezista.

"Am inceput sa mananc mai multe legume, carne de pui, multe lichide, pentru ca trebuie cumva sa rezistam. Nu avem incotro, trebuie sa fluidizam circulatia, trebuie sa ii ajutam pe soferi sa circule cat mai bine si cred ca si ei sunt constienti ca ii ajutam. Acum, pentru ca sunt atat de multe lucrari in tot orasul, evident ca stam ore in sir in intersectie.

Toti colegii sunt pe teren, in toate zonele in care se lucreaza sau e trafic ingreunat”, spune agentul de politie Elena Welter.

Cele mai "de foc” perioade ale zilei din trafic sunt cele de dimineta, intre 7:30 si 9, cand oamenii merg la serviciu, la amiaza cand isi iau pauza de masa, intre 11:30 si 13, dar si dupa-amiaza, dupa 15:30.