Trei comune clujene, fara apa potabila din pricina secetei

de C.P.     HotNews.ro
Marţi, 29 mai 2007, 0:00

Trei comune clujene au ramas fara apa potabila din pricina secetei. In localitatea Cuzdrioara, de langa orasul Dej, singura fantana, adanca de 30 de metri, care alimenta 300 de gospodarii, a secat.

Angajatii Prefecturii au inceput demersurile pe langa reprezentantii Companiei de Apa Somes pentru a racorda comuna la reteaua de alimentare cu apa. Pana la finalizarea lucrarilor, oamenii primesc apa prin intermediul unei cisterne, care face zilnic naveta pe ruta Dej-Cuzdrioara.

De asemenea, apa a devenit necorespunzatoare in comunele Geaca si Feleacu. Din pricina scaderii volumului de apa freatica, a crescut concentratia de nitriti, iar apa din fantani nu mai poate fi consumata de oameni.

Pentru a asigura alimentarea cu apa a tuturor localitatilor din judetul Cluj, prefectul a cerut reprezentantilor sistemului de gospodarire a apelor sa renunte la productia de energie electrica cu ajutorul lacurilor de acumulare din Muntii Apuseni si sa pastreze apa pentru consumul oamenilor.
34 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri