Oameni de afaceri italieni sunt interesati sa isi extinda afacerile in Romania. Unul dintre judetele cu potential de investitii este Hundoara, unde azi au sosit o delegatie formata din reprezentanti a peste douazeci de companii din Peninsula.

Principalele domenii in care strainii vor sa investeasca sunt turismul, tehnologia si mediul. Acestia au purtat o serie de discutii cu reprezentantii administratiei judetene, dar si cu conducerea Camerei de Comert si Industrie, pentru a identifica zonele in care strainii sa poata demara afaceri.

Campioni ai investitiilor

Italienii au fost, in 2004, campioni ai investitiilor in Hunedoara, conform analizei anuale prin care a fost intocmit topul firmelor a Camerei de Comert si Industrie. Principalele orase in care strainii din Peninsula si-au demarat afaceri au fost Hunedoara, Calan, Orastie, Simeria, Petrosani si Hateg.

Potrivit autoritatilor romane, italienii se situeaza pe primul loc in privinta societatilor infiintate pe teritoriul tarii noastre. Conform statisticilor, in Romania sunt inregistrate nu mai putin de 22.314 firme romano-italiene, iar majoritatea acestora sunt in zona Banatului.