Lacul Moacsa-Padureni, introdus in circuitul turistic european

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 29 mai 2007, 0:00

Autoritatile locale din satul Padureni (comuna Moacsa) au decis sa transforme localitatea intr-o zona de agrement si sa investeasca cateva mii de euro in reamenajarea lacului Moacsa-Padureni

Conform proiectului intocmit, lacul va fi dotat cu un punct de salvare modern, cu echipamente aduse din Uniunea Europeana, salvamar sau grupuri sanitare.

In urma cu cateva saptamani, la o intalnire cu primarii din zona, ministrul Mediului, Korodi Attila, a recomandat autoritatilor locale sa se concentreze pe investitiile in turism si mediu si sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea zonei.

Satul Padureni este situat in centrul judetului Covasna, la poalele Muntilor Bodoc, pe DN 11 (artera de circulatie Brasov-Tg, Secuiesc-Bacau), intr-o zona cu un ridicat potential turistic.

In comuna Moacsa, din care satul face parte, functioneaza 31 de unitati comerciale, iar in ultima perioada s-a constat o crestere semnificativa a interesului imobiliar pentru aceasta zona. Comuna beneficiaza de retea de canalizare, gaze sau iluminat public stradal.
1391 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi