Functiile de conducere ale institutiilor deconcentrate din judetul Timis se transforma, pe zi ce trece, in locuri caldute pentru doamnele aflate in preajma politicienilor care fac parte din coalitia aflata la guvernare.

Daca in cabinetul Tariceanu nu a reusit sa acceada nici o reprezentanta a sexului frumos, in schimb, in teritoriu, cel putin in aceasta parte de tara, un procent important din functiile de conducere ale institutiilor statului au fost oferite primelor doamne ale judetului. Nu mai conteaza daca tinerele directoare au studii de

specialitate sau macar vreo tangenta cu domeniul in care urmeaza sa-si exerseze calitatile manageriale. Importanta este sustinerea de care beneficiaza in plan politic, acest indicator fiind esential in obtinerea functiei-recompensa. "Aceasta functie am obtinut-o in urma sustinerii unui concurs la Bucuresti.

Singurul ajutor din partea sotului meu a fost acela ca de la el am aflat ca aceasta functie va fi scoasa la concurs.

Nu fac politica si nu cred ca in adjudecarea acestui post a contat faptul ca sunt sotia unui politician din acest judet", spune sotia fostului vicepresedinte al PNL Timis, Oana Jichici, care, in urma cu o luna, a fost instalata in functia de director executiv al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Timis. Este absolventa a Facultatii de Drept si are doar 28 de ani.

La fel de convinsa ca mandatul de director l-a obtinut exclusiv datorita calitatilor sale profesionale este si sotia deputatului PD, Radu Lambrino, Gabriela, care ocupa functia de director executiv la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timis. Functia i-a fost repartizata, ca efect al algoritmului politic, imediat dupa alegerile parlamentare din 2004. "Eu consider ca mi-am facut treaba.

Am dat un examen, am facut o serie de cursuri profesionale si nu cred ca apartenenta politica trebuie sa conteze", spune Gabriela Lambrino.

Mai constienta de algoritmul dupa care sunt numiti sefii de deconcentrate este directoarea Agentiei de Protectia Mediului Timis, Adina Horablaga, care, in perioada suspendarii presedintelui Traian Basescu, a sustinut ca PD-istii "ar trebui sa dea dovada de onoare si sa se retraga".

Din lunga lista a doamnelor politicii din Timis carora le-au fost repartizate functii importante in institutiile deconcentrate mai fac parte Daniela Tamas, director executiv adjunct la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis, Daniela Minca, sefa Comisariatului Regional Timis al Garzii Nationale de Mediu, Cornelia Corescu, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca

Timisoara si Rodica Negrea, director executiv la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis.