Cu toate ca ministrul Transporturilor Ludovic Orban s-a manifestat in mai multe randuri virulent impotriva democratilor - fosti parteneri de Alianta ai PNL - care detin functii de conducere prin institutii, la malul marii valul schimbarilor s-a oprit brusc, luand amploarea unei caraghioase furtuni dintr-un pahar cu apa.

Desi au trait cu spaima ca imediat dupa instalarea liberalului Constantin Matei la carma Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime vor pleca acasa, democratilor li s-a oferit posibilitatea de a-si continua activitatea in cadrul APC, dar pe posturi inferioare celor de directori adjuncti.

Ba chiar, nici fostul director general, democratul Mircea Banias nu a fost uitat din aceasta ecuatie, existand posibilitatea sa devina... consilierul actualului director general, liberalul Constantin Matei!

Anuntul potrivit caruia directorii democrati din cadrul APC urmeaza sa detina functii de consilieri ai unor sucursale din cadrul companiei va fi facut joi, din cate a dat de inteles chiar directorul general al APC, Constantin Matei.

Acesta a precizat insa ca inca se discuta „rocada” directorilor democrati pe posturile de consilieri, iar ca in privinta lui Mircea Banias, acesta va trebui sa se inteleaga cu Florin Vizan. Aici trebuie facuta precizarea ca Florin Vizan este consilierul pe care Matei l-a „mostenit” de pe vremea lui Banias.

Una peste alta, desi Constantin Matei nu a fost prea darnic in informatii referitoare la cine, unde si in ce fel, sustinand ca nimic nu este inca batut in cuie, sursele noastre ne-au incredintat ca planul „de bataie” conturat in urma discutiilor, si care ar trebui sa linisteasca spiritele democrate, arata in felul urmator: Ion Balan - consilier la sucursala nave tehnice, iar

Vicentius Petrescu - consilier sucursala servicii portuare. In privinta democratei Diane Vancea, in cursul zilei de ieri datele problemei se imparteau in doua tabere: anumiti membri PD sustineau ca ea nu va accepta un asemenea compromis doar pentru a mai lucra la APC, iar altii au spus ca va fi consilier, undeva prin Zona Libera.

Ramane de vazut care va fi decizia finala a democratei, la fel cum interesant de vazut este daca Florin Vizan ii va ceda locul lui Mircea Banias.

Indiferent ca Vizan accepta sau nu „provocarea”, lui Banias ii va fi oricum gasit un post de consilier, intrucat astfel s-ar „inchide” un cerc: democratul a pornit in 2000 din aceasta postura la nivelul APC-ului, iar acum s-ar intoarce inapoi.

Diferenta este ca acum l-ar avea ca sef pe Constantin Matei, cel care l-a inlocuit pe el, si nu pe Laurentiu Mironescu (acum deputat PD). Si, ca un mic detaliu care sa „condimenteze” in plus situatia din port, mai trebuie adaugat ca, din cate se aude, ministrul liberal Ludovic Orban i-ar fi oferit lui Mircea Banias postul de director adjunct.

Doar asa, ca sa nu conteste decizia de inlocuire. Sau poate din alte ratiuni... Cert este ca la acea data Banias a refuzat, iar acum va trebui sa se multumeasca doar cu functia de consilier.