Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi (BCCO), sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins in casa parohiala a unui preot din Targu Frumos, cu un mandat de perchezitie emis de judecatori atat pentru imobilul respectiv, cat si pentru sedii ale firmelor detinute de acesta.

Daca in casa parohiala nu au gasit nimic de interes, intr-o incapere dintr-o fabrica de caramida, detinuta de preotul Ion Zugravu, au fost gasite droguri de mare risc, gata pregatite pentru vanzare, precum si aparatura pentru documente de identitate falsificate.

Politistii au gasit 152,4 grame de cannabis maruntit, impachetat in tiple, pregatit pentru vanzare, 1,8 grame hasis, precum si mai multe obiecte folosite la consumul de droguri, narghilea si foite pentru confectionarea artizanala de tigari.

Tot aici au fost gasite un dispozitiv de laminat si debitat carti de identitate si unul de laminat si debitat permise de conducere, o unitate centrala de calculator, doua imprimante, un scanner, un laminor si o lampa multifunctionala cu raze UV, materiale necesare confectionarii de carti de identitate si permise de conducere, hartie foto, folie transparenta pentru laminat, o carte de identitate

falsa emisa pe numele unei persoane din Republica Moldova si un permis de conducere fals emis pe numele unui cetatean roman. Aparatura a fost achizitionata de catre Livius Nicolae Zugravu pentru falsificarea de documente care urmau sa fie date unor persoane din Republica Moldova, care intentionau sa migreze spre Europa de Vest.

Practic, in micul "atelier" de la fabrica de caramida se realizau documente de identitate romanesti pentru basarabeni si permise de conducere pentru romanii care vroiau sa plece la strainatate.

"Din verificari a rezultat ca invinuitul este unul din principalii dealeri de droguri de risc din zona, iar in perioada 2006-2007 a distribuit peste 1,2 kilograme droguri de risc, ce valoreaza circa 250 de milioane de lei", a declarat un politist BCCO.

Cercetat in libertate

Livius Nicolae Zugravu figureaza in registrele Politiei cu antecedente penale, in 2004 fiind cercetat pentru furturi din si de autoturisme. De altfel, la perchezitie s-au gasit diferite speracle, politistii banuind ca el se ocupa in continuare de spargeri de autoturisme. Procurorul a dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore.

Deocamdata, acuzatiile aduse sunt de trafic si detinere de droguri de risc in vederea consumului, pentru care risca o pedeapsa cuprinsa intre 5 si 15 ani.

Magistratii Tribunalului Iasi au respins propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a acestuia, luand decizia cercetarii acestuia in stare de libertate.