al coalitiei sustinatoare a cabineului Tariceanu II, urmeaza sa fie modificata prin Ordonanta de Urgenta in scurt timp.

Modificarea se va materializa prin scaderea de la 20 la 10 mii de euro a sumei de bani de la care inspectorii ANI vor incepe verificarea averii demnitarilor, atunci cind agoniselile din timpul exercitarii functiilor sar cel putin cu amintitele valori peste veniturile legale obtinute de mai marii despre care-i vorba.

Acelasi ocupant al fotoliului de ministru al justitiei a negat subordonarea politica a ANI, justificindu-si punctul de vedere prin faptul ca respectiva banuiala nu rezista in fata doar a unui "raport formal" pe care structura cu pricina trebuie sa-l prezinte conform legii in fata Parlamentului.

In fapt, comentatori cunoscatori ai continutului aceleiasi legi afirma ca din contra, sefii ANI ar fi numiti de Senat;

iar daca raportul de activitate este resp ins, acestia sint demisi.Ceea ce ilustreaza exact dependenta concreta a Agentiei de cei pe care trebuie sa-i verifice.

Ce nu spune nimeni este cum se va adapta Agentia Nationala de Integritate smecheriilor deja deprinse si implementate cu abnegatie in practica de catre baroni locali precum cel din Vrancea, de exemplu! Care impulsionat, ce-i drept de dosarul instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, si-a trecut jeepurile pe numele secretarei si restul averii pe al mamei pensionare, iar acum iese cu un minus consistent la orice posibila investigare a nou-nascutei ANI.