Peste 400 de conserve cu ton importate din Thailanda au fost confiscate in aceste zile de catre inspectorii sanitari veterinari prahoveni. Conservele in cauza proveneau dintr-un lot importat din Thailanda, iar un barbat din Bistrita care a consumat un astfel de produs a fost diagnosticat cu botulism.

Mihai Terecoasa, directorul Directiei Sanitar Veterinare Prahova spune ca cele peste 400 de conserve au fost “imprastiate” in judet de doua mari firme de distributie, insa au fost recuperate din magazine. Verificarile continua prin toate supermarketurile.

Nimeni nu mai are voie sa vanda conserve cu ton din lotul respectiv pana cand nu vor fi gata rezultatele analizelor pe care le fac biologii. In prezent, DSV efectueaza analize, iar daca se va dovedi ca produsele contin bacilul botulinic, conservele vor fi distruse. Mentionam ca botulismul este o boala cauzata de o toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum.

Se manifesta prin paralizie, pierderea senzatiilor sau a functiei muschilor, in cazul in care nu este tratata. De asemenea, mai poate cauza dificultati in respiratie. Este o boala rara, care poate fi fatala. La adulti, simptomele incep de obicei dupa 12 sau 36 ore de la consumul de alimente infectate.