Doi copii, de 2 si respectiv 2 ani si sase luni, au ajuns ieri de urgenta la Spitalul Judetean din Ploiesti, in ambele cazuri diagnosticul fiind de ingerare de substante toxice. Vinovati de cele intamplate se fac parintii, care si-au lasat copiii, la varste atat de fragede, total nesupravegheati, dand dovada astfel de o crasa inconstienta.

Primul caz este cel al Magdalenei Maria B., de numai 2 ani, din Urlati. Fetita a ajuns de urgenta la Spitalul Judetean din Ploiesti, dupa ce a inghitit o cantitate mai mare de hipoclorit de sodiu. Verificarile efectuate de politisti la fata locului, au demonstrat ca fetita fusese lasata fara supraveghere de catre parinti.

Dupa ce a suferit primele interventii de resuscitare si diverse spalaturi stomacale, fetita va ramane acum pe patul spitalului sub observatia medicilor. La fel de grav, si petrecandu-se in aceeasi zi, este si cazul lui Nicolae Adrian Z., de 2 ani si sase luni, din satul Moara Noua, comuna Berceni.

Ca si in cazul micutei Magdalena, si Nicolae era lasat nesupravegheat de parinti, care aveau in tot acest timp cu totul alte preocupari. Daca pana acum, baietelul a fost ferit de nenorociri, in schimb, ieri, din nefericire a dat peste o sticla care continea insecticid folosit la stropirea cartofilor, continut care a fost inghitit aproape integral de micut.

Acesta a supravietuit ca prin minune, aflandu-se acum in spital sub ingrijiri medicale. Acum parintii se pare ca vor trebui sa dea socoteala in fata asistentilor sociali, care vor decide daca mai sunt sau nu demni de calitatea de parinte.

Oamenii legii, fac astfel apel la parinti, sa-si supravegheze indeaproape copiii si sa nu lase la indemana lor substante periculoase si care, prin ingerare sau chiar atingere, pot conduce la adevarate tragedii.