Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu a cerut Consiliului Judetean (CJ) Cluj sa adauge un act aditional la contractul de asociere incheiat acum mai bine de un an, prin care sa reglementeze dreptul de superficie al SC Iulius Mall asupra terenului primit de firma in concesiune pentru construirea centrului comercial.

Potrivit unui proiect de hotar]re care a fost retras ieri de pe ordinea de zi a CJ Cluj, Iulius Mall a cerut, prin avocatii sai, ca terenul din Parcul Est, concesionat de CJ firmei pe 49 de ani, sa poata fi reinscris in Cartea Funciara ca proprietate in superficie a Iulius Mall.

“Este vorba de noile prevederi ale legislatiei europene. Adica, banca de la care vrem sa obtinem finantare trebuie sa aiba siguranta ca, daca noi nu reusim sa incheiem acest proiect sau sa returnam banii, poate sa incredinteze proiectul unui tert”, a explicat Dascalu.

Mai multi consilieri judeteni au declarat, la finalul sedintei, ca cererile lui Dascalu ar fi exagerate si ca unele formulari ale actului aditional redactat de personalul CJ Cluj ar fi exagerate. Potrivit acestora, presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, ar fi retras proiectul tocmai din cauza ca ar fi stiut ca acesta va genera scandal in plenul sedintei.

“L-am retras pentru ca are neclaritati care mai trebuie studiate. Va fi refacut inainte sa-l mai punem pe ordinea de zi”, a afirmat Nicoara.

Iulius Mall se angaja, in contractul initial cu CJ Cluj, sa gaseasca singur finantator pentru investitie.

“L-am retras pentru ca are neclaritati care mai trebuie studiate“ - Marius Nicoara.