Hotelul Ramada Sibiu are patru stele, 127 de camere, cinci sali de conferinta, din care una de cinema, si va deveni, dupa inaugurarea din 12 iunie, cel mai luxos hotel din Sibiu. Cea mai importanta investitie hoteliera din Sibiu, Ramada, este un proiect dezvoltat de grupul Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

ZIARUL de Sibiu va prezinta in exclusivitate imagini din interiorul hotelului. Hotelul a costat intre 23 si 25 milioane de euro, potrivit evalurailor lui Ilie Carabulea.

Reprezentantii Ramada sustin ca este cel mai luxos hotelul din provincie. Ramada, dezvoltat de firma Atlantic Travels, din grupul Atlassib, va avea patru stele, desi este modul in care este amenajat permite “urcarea” acestuia usor la cinci stele. Dotarile reprezinta o premiera pentru domeniul turistic sibian. Ramada are 127 de camere si este structurat pe 15 nivele.

Hotelul are cinci sali de conferinta, cea mai mica dintre acestea avand o capacitate de 70 de persoane, iar cea mai mare, care este in acelasi timp Ball Room, are o capacitate totala de pana la 500 de persoane si o suprafata de 540 de metri patrati. Una din salile de conferinta are aspectul unui amfiteatru si va putea fi folosita inclusiv ca sala de cinema, pentru clienti.

Spatiul interior este mai mult decat generos, iar exteriorul cladirii este astfel construit incat sa ofere panorame unice. Hotelul ofera servicii gen Pay TV, costul vizionarii putand fi oricand verificat pe ecranul televizorului. Camerele au design special, pentru fiecare sectiune a hotelului

Camerele au ferestre din pode pana in tavan, etajele superioare oferind imagini deosebite. De asemenea, lifturile principale sunt transparente. In ceea ce priveste dotarile camerelor, acestea sunt “ca la carte”, cu tehnologie de ultima generatie si mobilier de calitate.

Fiecare camera este dotata cu un televizor-plasma, are internet, care mai este disponibil, wireless, in spatiile publice, din interiorul cladirii. Hotelul ofera servicii gen Pay TV, costul vizionarii putand fi oricand verificat pe ecranul televizorului. Camerele au design special, pentru fiecare sectiune a hotelului.

Sunt camere single, double cu varianta pat dublu sau paturi separate, camere de tip “executive” si apartamente. Hotelul are la ultimul etaj apartamentul prezidential, cel mai luxos si mai spatios dintre toate, dotat cu un “business lounge”. “Este cu siguranta cel mai frumos hotel din Sibiu si cel mai frumos din afara Bucurestiului. privelistea oferita este unica.

Nu se poate spune care este fata si spatele hotelului, pentru ca pe o parte avem privelistea muntilor Fagaras, iar pe de cealalta parte este privelistea orasului Sibiu”, declara Felicia Ciurus, managerul Hotelului Ramada. Serviciile oferite in Ramada Sibiu sunt la nivelul celor de cinci stele, dupa cum sustin reprezentantii hotelului.

“Ramada Sibiu se adreseaza persoanelor cu venituri peste medie”, precizeaza Felicia Ciurus.

Jazzy bar pentru sibieni

Supriza oferita Sibiulu, de catre Ramada Sibiu este, potrivit reprezentantilor hotelului, Jazzy Bar-ul, un spatiu special amenajat, unde o trupa de jazz va canta in fiecare seara, barul fiind deschis oricui, nu numai clientilor. Hotelul beneficiaza de pana la 50 de locuri de parcare si, din dotari, se mai remarca cele doua bucatarii mari. Ramada mai are sala de fitness, sauna si solar.

Restaurantul hotelului are o capacitate de 220 de persoane, fiind suplimentat cu o terasa. Are doua intrari, una dinspre Piata Unirii si alta, cea principala, dinspre Casa de Cultura a Sindicatelor. “Am fost foarte atenti si am pus accent pe calitatea interiorului. Am ales mobilier de import, din piele, de cea mai buna calitate. La fel am ales si parchetul si mochetele”, mai spune Felicia Ciurus.

Spatiile publice interioare sunt foarte mari. “Atrium-ul”, cum il denumesc reprezentantii hotelului, este spatiul cel mai generos, de la mezanin si nivelul unu al hotelului. Lustrele si tot sistemul de iluminat este unic, avand forme diferite pentru fiecare sectiune a hotelului.

Posibile alte patru hoteluri Ramada in tara

Hotelul Ramada Sibiu a fost construit din fonduri proprii ale firmei Atlantic Travels cat si din credite bancare. Ilie Carabulea a anuntat la inceputul anului ca grupul Atlassib intentioneaza sa mai construiasca doua hoteluri in Bucuresti. Alte doua locatii sunt cautate in Timisoara si Cluj-Napoca.

"Vom incepe sa construim din acest an doua hoteluri de patru stele, care vor avea intre 120 si 150 de camere si vor fi afiliate lantului Ramada", a declarat proprietarul Atlassib. Banii pentru investitii vor proveni din surse proprii si din credite bancare, grupul Atlassib colaborand bine cu basnca Unicredit, potrivit lui Carabulea.

Fiecare hotel reprezinta o investitie de minim 20 de milioane de euro. Primul hotel din Romania afiliat lantului Ramada a fost Majestic din Bucuresti, care a semnat un contract de franciza cu lantul international la sfarsitul anului 2005. In afara de acesta, mai exista un hotel Ramada deschis anul trecut in zona Baneasa din Bucuresti.

“Avem deja foarte multe rezarvari, pentru anul acesta“, a spus Ilie Carabulea care s-a aratat multumit de constructia si amenajarea hotelului.