Motociclistii care au participat la Turul prieteniei Eurobiker au vizitat ieri centrul de plasament “Gulliver”. Incantati de motocicletele care au umplut curtea centrului, copiii s-au fotografiat pe motoare, iar oaspetii chiar i-au plimbat cateva minute. Oaspetii nu au venit insa cu mana goala. Politicienii si oamenii de afaceri sositi pe motociclete le-au adus 3.000 de euro.

Centrul a mai primit inca 1.500 de euro, precum si pachete cu haine, de la o fundatie din Bucuresti. “Am organizat acest tur nu doar pentru a merge peste 2.400 de kilometri pe motociclete, ci si pentru multumirea de a sti ca ajutam copiii din acest centru. Daca pana acum nu am urmarit situatia celor pe are i-am ajutat in anii trecuti, vom incerca de acum sa oferim un sprijin continuu.

Trebuie sa privim in perspectiva”, a spus Michel Turk, presedintele Turului Eurobiker.

Spirit caritabil

Turul prieteniei Eurobiker reprezinta unul dintre cele aproximativ 40 de proiecte comune Sibiu- Luxemburg din cadrul programului Sibiu - Capitalei Culturale Europeana 2007 si imbina turismul cu latura caritabila.

Coloana de motociclisti a fost intampinata miercuri seara in curtea Bisericii Evanghelice, din Piata Huet, de reprezentantul primului - ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, primarul Klaus Johannis, Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Anca Dragan, directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

In sprijinul evenimentului au venit Federatia Romana de Motociclism si motoclubul Crazy Bike din Sibiu, alaturi de agentia pentru managementul evenimentelor The Little Giant, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu si numerosi sponsori din tara.

Anul acesta, turul este organizat sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii din Luxemburg si al Primului Ministru al Romaniei, Calin Popescu - Tariceanu, sub motto-ul „Mobilitatea infrange granitele si leaga culturile”.

Participantii au plecat din Luxemburg in 25 mai, pe motociclete, si urmeaza traseul Luxemburg - Split - Podgorica - Belgrad - Sibiu - Budapesta. In fiecare oras ajuta spitale, copii si oameni defavorizati.