Incepand de vineri, 1 iunie, prahovenii pot obtine permisele de conducere si certificatele de inmatriculare, precum si placutele de inmatriculare obisnuite, in doar doua ore. Procedura este valabila deocamdata in Prahova, precum si in alte 14 judete, urmand sa fie extinsa in toata tara.

In ceea ce priveste placutele de inmatriculare cu numere preferentiale, acestea vor fi eliberate mai repede de abia de la 1 ianuarie 2008.

Potrivit comisar sef Ion Dan, sef Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Prahova, vineri, pana la orele pranzului, in acest nou sistem fusesera eliberate peste 50 de permise de conducere, si cam tot atatea certificate de inmatriculare cu placutele aferente.

“In aceste sens, am creat doua noi ghisee, atat pentru eliberea permiselor de conducere, cat si pentru cea a certificatelor de inmatriculare, pozitionate astfel incat accesul publicului la acestea sa fie cat mai facil.

In ceea ce priveste eliberea placutelor de inamtriculare, la noi situatia a fost mult mai facila, in conditiile in care avem un atelier propriu de confectionare pe fosta strada Soarelui, atelier ce deserveste si alte trei judete, respectiv Ilfov, Buzau si Dambovita” a completat comisar sef Ion Dan .

Tot acesta a mai punctat ca Serviciul pe care il conduce s-a confrunata cu un aflux mare de persoane, acum o saptamna, cand la orele 8.00 dimineata holurile insitutiei erau pline, de prahoveni carora li se apropia perioada de expirare a permiselor. Acum, insa, comisar sef Ion Dan ne asigura ca lucrurile au reintrat in normal.

Pasaportul in regim de urgenta, eliberat tot in doua ore

In ceea ce priveste elibrarea pasapoartelor in regim de urgenta, care potrivit aceluiasi memorandum al Guvernului trebuie executata tot in maxim doua ore, comisar Aurel Davidescu, seful Serviciului Public Comunitar, Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple, ne-a asigurat ca acaeasta procedura a fost implementata la nivelul judetului Prahova inca din data de 15 mai.

Astfel, pana vineri, aproape 400 de prahoveni si-au putut ridica pasapoartele eliberare in regim de urgenta in maxim doua ore, in timp ce cei care au dorit ca pasapoartele sa le fie eliberate in regim normal, au putut intra in posesia acestora in 7 zile de la depunerea actelor.

De mentionat ca, potrivit aceluiasi memorandum, pentru combaterea biroratiei, formularele necesare eliberarii actelor sus mentionate sunt procurate dintr-un singur loc.