O razie executata in urma cu doua zile de politistii din localitatea Cerasu privind combaterea delictelor de natura silvica in zonele invecinate localitatii, avea sa duca la descoperirea unor adevarate gasti organizate ce se ocupau cu defrisarea a padurilor. Una dintre gasti era alcatuita din nu mai putin de sase indivizi.

Pentru a nu fi depistati de oamenii legii, hotii, respectiv Mircea B., de 38 de ani, din Valenii de Munte, Marius B., de 26 de ani, Marcel B., de 32 de ani, Gabriel B., de 37 de ani, Ion D., de 43 de ani si Nicolae D., de 37 de ani, toti din Cerasu, se deplasau la locul faptei fara alte atelaje, si preferau sa transporte copacii taiatii tarandu-i pe jos pana spre satul Slon.

Cu toate acestea, hotii nu au scapat de politistii, fiind amendati contraventional cu amenzi in valoare de peste 3.000 de lei. O actiune, similara, a fost organizata ieri, si de politistii de la Serviciul de Ordine Publica, in zona localitatii Batrani, zona recunoscuta ca “preferata” de hotii de lemne.

La actiune au participat si oamenii de la posturile comunale de politie, precum si reprezentanti ai Ocolului Silvic Slanic. Si in aceasta actiune, oamenii legii au aplicat nu mai putin de 11 sanctiuni contraventionale, a caror valoare s-a ridicat la aproape 4.000 de lei noi. Tot in timpul aceleiasi actiuni, au fost depistati Dumitru D.

si Damian P., ambii din comuna Posesti, care descarcau din doua atelaje hipo material lemnos, respectiv 13 piese esenta pin, fara a poseda documente legale de provenienta. Si acestia vor avea acum de platit amenzi grele.