Politisti in civil, despre care oficialitatile au spus ca ar reprezenta opinia publica, l-au evacuat pe decanul Baroului (constitutional) Bacau de la ultima sedinta a Consiliului local. Prezenta politistilor a devenit, de altfel, obisnuita la intrunirile publice, ei avand ca principala sarcina trierea celor neagreati de autoritati sa participe.

Consilierii municipali par a fi intr-un pericol deosebit, de vreme ce, in ultima vreme, sedintele la care participa sint pazite de politistii primariei.

Sedinta consiliului municipal Bacau de joi, 31 mai, nu a facut exceptie, fiind supravegheata de patru politisti ai Primarie, doi in uniforma si doi in civil. Acestia au stat la usa salii de sedinta si au intervenit brutal pentru a incerca evacuarea decanului Baroului (constitutional) Bacau, Vasile Botomei.

Acesta venise la sedinta - spune el - pentru a-si promova initiativa de scutire a copiilor de la plata taxei de salubrizare. In momentul in care Botomei a inceput sa distribuie fluturasii referitori la taxa de salubrizare, presedintele de sedinta, liberalul Marius Petre Danciu a cerut interventia politistilor pentru a-l scoate din sala sub pretextul ca a tulburat sedinta.

Doi politisti in civil si unul in uniforma s-au repezit la Botomei si au inceput sa traga de el. Consilierul George Bogatu a protestat fata de acest tratament: "Ce-s cu gorilele astea care intra in sala de sedinte?"

Dupa ce mai multi consilieri au inceput sa vocifereze, presedintele de sedinta a schimbat tactica si a cerut consilierilor sa voteze ca Botomei sa fie dat afara.

Dupa ce consilierii au votat acest lucru, Vasile Botomei nu a mai asteptat sa fie luat pe sus si a iesit singur din sala, acuzindu-i pe cei care au votat pentru excluderea sa din sedinta de proceduri nedemocratice.

Dupa sedinta, primarul Romeo Stavarache, care in momentul in care a intrat Botomei, a iesit din sala, a refuzat sa comenteze incidentul, iar secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, a spus ca cei doi politisti in civil erau, de fapt, simpli cetateni, revoltati de comportamentul decanului Baroului (constitutional).

"Ei se aflau in timpul lor liber si au participat la sedinta ca orice cetateni si au intervenit. Ei reprezentau opinia publica", a declarat Popovici.