Potrivit unui zvon lansat din interiorul PSD Prahova, la cea mai recenta intrunire a Biroului Permanent Judetean liderii filialei ar fi propus sanctionarea a trei dintre cei mai cunoscuti membri; este vorba despre fostul presedinte, deputatul Marian Saniuta, fostul purtator de cuvant al filialei, Augustin Mitu, care a coordonat si campaniile electorale la nivel local si de consilierul judetean

Rares Enescu. Primii doi ar fi starnit nemultumirea colegilor de partid dupa ce au criticat public lipsa de implicare a actualei conduceri a filialei judetene. Acelasi zvon spune ca in BPJ s-ar fi propus sanctionarea celor trei, invocandu-se inclusiv excluderea lor din partid, pe diverse motive, iar cel care ar fi propus acest lucru ar fi presedintele PSD Ploiesti, Emil Calota.

Intrebat daca zvonul cu pricina este adevarat, Calota a raspuns: „categoric nu”.presedintele interimar al PSD Prahova, Georgica Diaconu, admite ca membrii BPJ au discutat despre cei trei colegi, dar spune ca nu a fost vorba despre sanctiuni ci despre „o anumita forma de comportament a acestora”.

Diaconu spune ca nici nu poate fi vorba despre sanctiuni la adresa celor trei pana la Conferinta Judeteana a PSD Prahova, ce va avea loc cel mai tarziu la inceputul lunii viitoare si adauga: „atata timp cat sunt eu presedinte interimar nu vom lua nici un fel de masuri discriminatorii la adresa celor trei”.

Ce spun „invinuitii”

Unul dintre cei vizati, Augustin Mitu este la curent acest zvon. „Am auzit ca s-a discutat vizavi de situatia mea si a domnului Saniuta. Se pare ca au discutat despre declaratiile sale si de faptul ca eu mi-am dat demisia prin intermediul presei si am dat niste interviuri. Oficial, pot sa spun ca nu stiu nimic despre sanctiuni. Daca voi fi invitat, voi merge la partid sa stam de vorba.

Pot spune doar ca nu am adus critici conducerii, am scris negru pe alb o situatie de fapt” spune fostul sef de campanie al PSD Prahova. La randul sau, deputatul Marian Saniuta considera ca, daca zvonul, partial conformat, este adevarat, PSD Prahova are „o mare problema”.

„Daca impotriva celui care a reusit sa aduca PSD-ului victoria in campania din 2004 impotriva Aliasei D.A.

pe un trend nefavorabil PSD dupa alegerile locale poate gandi cineva ca este nevoie de sanctiuni pentru afirmatii si opinii care fac referire la Traian Basescu, la Guvernare dar si la probleme ce se regasesc in studiile Institutului Social Democrat Ovidiu Sincai si in declaratiile vicepresedintelui Vasile Dancu, inseamna ca organizatia PSD Prahova are o mare problema si anume lipsa de viziune

politica fata de bataliile electorale ce urmeaza. Daca sunt doar discutii, mi se parea normal sa fiu si eu invitat sa particip la ele. Daca insa sunt discutii neprincipiale, atunci nu fac decat sa regret faptul ca o perioada de timp am conlucrat cu unii dintre colegii mei” a afirmat Saniuta.