» Universitatea bucuresteana si-a schimbat strategia administrativa peste noapte, fara sa-i previna pe cei 400 de studenti

Universitatea Spiru Haret (USH) i-a anuntat pe cei peste 400 de studenti ai subcentrului de invatamant la distanta din Sighisoara cu numai doua zile inainte de inceperea examenelor din sesiunea de vara ca, in urma unei decizii a Senatului Universitatii, acestia nu vor mai putea da examenele ca si pana acum, in oras, ci vor fi nevoiti sa se deplaseze 170 de km pana la centrul teritorial Brasov.

“Pe noi ne afecteaza aceasta decizie, pentru ca am optat sa urmam cursurile acestei universitati tocmai pentru facilitatea pe care o ofereau, de a ne da examenele in Sighisoara”, a explicat una dintre studentele nemultumite ale USH. Mai mult, conducerea institutiei nu a fost in masura sa le dea explicatii convingatoare studentilor.

Daca in prima faza au invocat lipsa rentabilitatii, in fata replicii ca sectia din Sighisoara are mai multi studenti decat cea de la Brasov, reprezentantii USH, au schimbat explicatia cu ratiuni de securitate a transmisiei de date. Prof.

Ion Petrescu, seful centrului teritorial Brasov a declarat ca “in urma unor investitii masive realizate de catre universitate, am schimbat sistemul informatic de examinare, iar pentru ca acesta a costat foarte mult nu l-am implementat decat in capitalele de judet. Este decizia Senatului, iar studentii nu au decat sa o respecte”.

Cu toate acestea, potrivit unora dintre studenti, in alte centre care nu sunt situate in capitale de judet, se continua examinarile ca si pana acum. Studentii au declarat ca sunt nemultumiti de schimbarea peste noapte a conditiilor pentru care au semnat contractul de studii si ameninta universitatea ca vor reclama situatia la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.