Nokia, amanata de "grija" unui democrat

de Codruta Simina     Romania libera Editia Transilvania-Banat
Miercuri, 6 iunie 2007, 0:00


Votul pentru Hotararea de Guvern prin care terenul din comuna clujeana Jucu intra in domeniul privat al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, pentru a putea fi utilizat de compania Nokia, a fost amanat ieri in Camera Deputatilor.
Potrivit deputatilor clujeni Horia Uioreanu si Mate Andras Levente, motivul amanarii l-a dat discursul virulent al deputatului Valeriu Tabara. "Domnul Tabara a sustinut niste neadevaruri in plen.

A spus ca rectorul Universitatii, in administrarea careia se afla terenul, a fost obligat sa semneze contractul de colaborare, dar si ca pe terenul acela ar exista o statiune experimentala de talie mondiala. A creat o atmosfera de suspiciune. Eu cred ca daca se supunea la vot, Hotararea nu trecea", a declarat ieri deputatul PNL de Cluj, Horia Uioreanu.

Acesta a fost sustinut si de Mate Andras Levente, deputat clujean din partea UDMR.
"Domnul Tabara a vorbit, din cate am inteles eu, din partea rectorului Universitatii. A spus ca a vorbit cu rectorul si ca apara interesele Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV)", a confirmat si Mate Andras Levente. El a mai
opinat ca votul la Hotarare a fost amanat pentru ca exista pericolul ca aceasta sa nu treaca, in plen fiind prezenti abia 210 deputati din 328, iar o mare parte dintre cei prezenti au fost influentati de afirmatiile lui Tabara.
Contactat ieri de Romania libera, rectorul USAMV, Liviu Marghitas, a declarat ca cele spuse de Tabara in plen sunt fabulatii.
"Nu am fost fortati sa semnam nimic, proiectul a fost votat in Senatul Universitatii. Iar partea cu statia mondiala... stiti cum se zice intre profesori, ca munca lui e recunoscuta la nivel mondial si ala nici nu are pasaport... Acolo sunt terenuri nefolosite de ani intregi, lasate in paragina", a afirmat Marghitas.
Terenul de la Jucu se afla, in prezent, in proprietatea Statului roman si a fost in administrarea USAMV. Pe terenul respectiv, compania Nokia urmeaza sa dezvolte o investitie ce va crea pana la final 15000 de locuri de munca.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















83 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by