Consiliul Local nu a aprobat noua componenta a conducerii Universitatii Cluj si a numit o comisie care sa renegocieze impartirea actiunilor.

Lovitura de teatru, ieri, la Consiliul Local! La propunerea consilierului PSD Stefan Dimitriu, deliberativul a amanat adoptarea proiectului de hotarare prin care era prevazuta noua situatie a actionariatului Clubului de Fotbal Municipal Universitatea Cluj SA, negociata saptamana trecuta de primarul Emil Boc cu societatile Ben&Ben, Oncos si Banca Transilvania.

“Nu avem certitudinea ca persoanele cu care a negociat primarul sunt capabile sa asigure finantarea clubului pentru a rezista in Liga I”, a afirmat Dimitriu, care a cerut, initial, retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

In ciuda eforturilor primarului Emil Boc de a-i convinge pe consilieri, acestia au adoptat punctul de vedere al lui Dimitriu, mai ales dupa ce liberalul Ovidiu Turdean a prezentat situatia actionariatului clubului, asa cum reiese aceasta din evidentele Registrului Comertului. Potrivit acesteia, firma Ben&Ben nici nu apare printre actionari.

“Probabil nu au fost trimise deciziile Consiliului de Administratie la Registrul Comertului”, a spus Turdean. “Am trimis toate actele. Cred ca nu s-a operat la Registrul Comertului”, a replicat presedintele CA al CFM “U” Cluj SA, Lucian Danciu.

Totodata, consilierii au decis infiintarea unei comisii, care sa renegocieze cu firmele cu care s-a inteles primarul Emil Boc. Din aceasta comisie vor face parte reprezentanti ai fiecarui partid reprezentat in CL, dar si un reprezentant al Consiliului Judetean.

“E regretabil ce s-a decis. Sunt convins, totusi, ca vom gasi resurse pentru a merge mai departe”

Emil Boc, primar Cluj-Napoca