Dupa ce a fost retinut pentru omorirea copilului, vacarul a mai marturit o crima. Anchetatorii au facut reconstituirea celor doua asasinate pe o ploaie torentiala> Un dublu asasinat comis cu singe rece de catre un tinar de 19 ani, cunoscut cu probleme mentale, a ingrozit intreaga comunitate din satele Salcia Veche si Salcia Noua, din comuna Ciorasti.

Fanica Chiriac, vacarul comunitatii, a declarat in fata anchetatorilor ca i-a omorit din placere, asa cum vazuse la televizor, pe Madalin Neagu, 8 ani, si Petrache Radu, 75 ani. Copilul a fost omorit cu noua lovituri de cutit si abandonat intr-un canal din marginea satului. In timp ce mergea pe ulita, criminalul s-a intilnit cu a doua victima, pe care a omorit-o cu doua lovituri de cutit.

Politistii l-au retinut ieri dimineata pe Fanica Chiriac, dupa ce au gasit cadavrul copilului, a carui disparitie fusese reclamata de bunic luni seara. Anchetatorii au aflat chiar de la criminal despre cea de-a doua victima. Fanica Chiriac este cercetat pentru omor si omor deosebit de grav, urmind sa se stabileasca daca a avut sau nu discernamint.

Un tinar retardat mental a reusit sa bage groaza printre locuitorii satelor Salcia Veche si Salcia Noua, dupa un dublu asasinat comis luni seara. Odata cu lasarea intunericului, bunicul lui Madalin Neagu s-a speriat vazind ca nepotelul sau de 8 ani nu a ajuns acasa. Acesta a anuntat imediat disparitia copilului la postul de politie din comuna.

"Cu ocazia desfasurarii activitatilor specifice de cautare in zona in care a fost vazut ultima data, a fost gasit cadavrul minorului pe fundul unui canal de desecare. Corpul era acoperit cu resturi de vegetatie si bucati de azbociment.

Cadavrul prezenta multiple plagi taiate si injunghiate la nivelul gitului, sternului si abdomenului", a declarat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. De mare ajutor pentru identificarea autorului, care este vacarul satului, au fost trei tineri care l-au vazut pe Fanica Chiriac plimbindu-se luni seara pe ulite, cu camasa patata de singe.

"L-am vazut pe strada si l-am intrebat ce este cu el. Mi-a zis ca s-a batut pe la Balesti. Avea un cutit in mina si i-am zis sa-l bage in buzunar ca poate face vreo prostie si ajunge la puscarie. Avea hainele, o camasa si blugi, murdare de singe si mi-a zis ca se duce sa le dea foc.

Dimineata am aflat si eu ca l-a omorit pe copil si am spus ce s-a intimplat aseara", ne-a povestit Cosmin Turlacu, unul dintre cei care s-au intilnit cu criminalul luni seara.

"Il omor eu pe asta"

6348 Ieri dimineata, in fata casei unde locuia Madalin Neagu si in fata scolii unde invata, satenii se strinsesera si discutau aprins despre cele intimplate in mica lor comunitate. Copilul omorit era in ingrijirea bunicilor, mama sa fiind divortata si plecata la munca in Italia. Sandu Perca, bunicul lui Madalin, plingea si repeta intr-una "vreau sa-l omor eu pe asta".

"A venit la 12.00 de la scoala si, dupa ce si-a facut temele, mi-a spus ca vrea sa vina la mine, la cimp, sa ma ajute la vaci. Pe drum s-a intilnit cu nenorocitul asta, care l-a tras in canal si l-a lovit de noua ori cu cutitul", a spus cu durere Sandu Perca. Nici copiilor de la scoala din satul Salcia Veche nu le-a venit sa creada cum a putut sa moara colegul lor de invatatura si de joaca.

Invatatoarea lui Madalin, Radita Chiriac, aprinsese pe banca unde statea fostul ei elev mai multe luminari. "Era un copil bun la invatatura, care nu a creat probleme pina acum. Se juca cu toti copiii, era un copilas voios", ne-a spus Radita Chiriac. Cel mai marcat de cele petrecute era colegul de banca al lui Madalin, care, culmea, este chiar fratele celui acuzat de dublu asasinat.

Mama lui Madalin Neagu a aflat ieri dimineata despre cele intimplate si va veni in tara pentru a-si ingropa copilul.

"Am omorit doi oameni!"

6347 Echipa de anchetatori sosita la fata locului a avut parte de o mare surpriza in momentul in care l-a retinut ieri dimineata pe principalul suspect. Politistii si procurorii l-au intrebat pe Fanica Chiriac daca stie de ce a fost adus la politie, iar raspunsul senin al acestuia i-a lasat fara cuvinte: "Da. Am omorit doi oameni!".

Anchetatorii au inteles imediat ca au de-a face cu un dublu asasinat si au demarat ancheta pe doua fronturi. Astfel, s-a ajuns la Petrache Radu, 75 ani, din satul Salcia Noua, care murise luni seara. Rudele acestuia chiar se pregateau sa-l inmorminteze crestineste, crezind ca omul a murit din motive naturale, la 75 de ani. "Cind am venit acasa de la cimp l-am vazut pe barbat mort.

Am crezut ca a murit de moarte buna, l-am spalat si ne pregateam sa-l inmormintam. Dupa aia am vazut ca este intepat in zona capului. Apucasem sa-l punem deja in sicriu cind au venit politistii", ne-a spus Constantina Radu, sotia barbatului ucis. Rudele lui Petrache Radu au presupus ca rana a fost provocata in urma cazaturii si nu s-au gindit ca este vorba de o crima.

Crima "din placere!"

6346 Dupa ce au trecut la verificarea celor relatate de criminal, politistii au aflat ca vacarul este autorul si a mai multe furturi.

"Fanica Chiriac a recunoscut cele doua fapte, precum si un furt de bani, 700 lei din casa unei batrine din Ciorastii Mari, urmat de incendierea locuintei, in luna ianuarie 2007, si un furt dintr-o societate comerciala de pe raza satului Martinesti, fapte aflate in evidenta Politiei cu autori necunoscuti", a precizat comisarul Mariana Apostol.

Anchetatorii au facut ieri dimineata reconstituirea celor doua asasinate comise de Fanica Chiriac, pe o ploaie puternica. La inceput, acesta a fost condus pe cimpul unde a fost ucis copilul.

Tinarul a povestit cu lux de amanunte in fata politistilor cum a lasat bicicleta rezemata, l-a apucat pe baiat de o mina, l-a tirit in canal si l-a lovit cu un cutit de noua ori, dupa care a plecat ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Tinarul a fost la fel de lipsit de remuscari si in fata casei unde a comis a doua crima.

Fanica Chiriac a povestit cum s-a intilnit cu batrinul pe care nici macar nu-l cunoastea si cum l-a lovit cu un cutit in zona capului. "A dat sa se ridice, dar atunci eu i-am mai dat una, sa fiu sigur ca moare. I-am luat sacosa cu cele patru piini, am inceput sa rupt bucati din ele, ca imi era foame", a spus cel acuzat de omor in fata anchetatorilor.

Intrebat fiind ce l-a facut sa comita cele doua asasinate, Fanica Chiriac a dat un raspuns socant: "Din placere! Asa am vazut eu la televizor!". Autorul este cercetat pentru omor si omor deosebit de grav, urmind sa fie prezentant instantei cu propunere de arestare preventiva in cursul zilei de astazi.

Ieri, acesta a fost anchetat ore bune la Parchet si a fost retinut pe baza de ordonanta de urgenta pe 24 de ore. Fanica Chiriac va fi supus si unei expertize psihiatrice amanuntite pentru a se vedea daca poate raspunde pentru faptele sale.