Directorul unei scoli din Alba este acuzat ca a obligat noua elevi cu rezultate slabe la invatatura sa nu se prezinte la testele nationale, pentru ca rezultatele lor sa nu strice prestigiul institutiei

Inspectoratul scolar Judetean Alba a declansat o ancheta la scoala Generala din Petresti - Sebes pentru a verifica o sesizare care il priveste pe directorul institutiei de invatamant, Vasile Batiu.

O profesoara de la aceasta scoala a reclamat faptul ca mai multi elevi cu rezultate slabe la invatatura din clasa a VIII-a ar fi fost obligati de directorul unitatii sa semneze declaratii prin care se angajau ca nu se prezinta la testele nationale.

Profesoara de chimie Alexandrina Gyalai sustine ca noua elevi au fost obligati sa semneze astfel de declaratii. Cadrul didactic a afirmat ca directorul a recurs la acest gest pentru ca, in cazul unui esec al celor noua elevi, rezultatul acestora sa nu se repercuteze negativ asupra prestigiului scolii.

Profesoara a spus ca elevii au fost amenintati chiar cu corigenta daca nu vor semna declaratiile.

Purtatorul de cuvant al ISJ Alba, Rodica Baruta, a declarat ca a fost constituita

o comisie de ancheta, care se va deplasa la scoala din Petresti pentru a verifica situatia reclamata. Directorul Vasile Batiu a respins acuzatiile si a spus ca este vorba despre un demers normal, prin care a incercat sa afle cati elevi doresc sa se inscrie pentru a sustine examenul. "Nu i-am obligat sa semneze declaratiile.

Am dorit sa fac o situatie, inainte de incheierea mediilor, cu cei care vor si cei care nu vor sa sustina testele nationale", a declarat directorul scolii. Dintre cei noua elevi, sapte sunt corigenti la una sau mai multe materii, iar unul este repetent.

De mentionat ca la scoala generala din Petresti exista de mai multa vreme un conflict intre profesoara Alexandra Gyalai si directorul Vasile Batiu.