Ultima isprava de acest gen s-a consumat zilele trecute, cand peste 1,5 miliarde de lei vechi, mai precis 154.642 de lei, s-au dus pe Apa Sambetei intr-un festival ce ar trebuit sa fie al copiilor bacauani.

Si ca si cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, acelasi lucrator al primarului a fost, din nou, capul rautatilor, transformand o excursie ce s-a dorit a fi o actiune culturala la Torino, in cadrul Festivalului Romanesc, ce se desfasoara in perioada 8-10 iunie, intr-o adevarata plimbare cu familiile pe bani publici.

Nasita sub cele mai bune auspicii, deplasarea in Italia, finantata de la bugetul local cu suma de 47.600 de lei, trebuia sa reuneasca doua ansambluri folclorice formate din copii, solisti de muzica populara, reprezentanti ai Muzeului Judetean de Istorie “Iulian Antonescu”, ai Liceului de Arta “George Apostu”, consilieri locali si reprezentanti ai mass-media.

Daca in privinta reprezentantilor culturali ai Bacaului nu sunt foarte multe de spus, lasandu-i aici pe bacauanii din Italia sa le aprecieze valoarea, criteriile care au stat la baza selectiei ziaristilor ridica mari semne de intrebare. Conform celor declarate de maestrul de ceremonii Ionut Tomescu, jurnalistii au fost stabiliti de catre Executivul Primariei, pe baza unor criterii proprii.

Purtatorul de vorbe al Primariei a recunoscut faptul ca anumiti ziaristi din presa locala nu a fost invitati deoarece materialele lor nu sunt pe placul primarului Romeo Stavarache.

Sa fie clar: cine nu e cu noi este impotriva noastra si nu are ce sa cauta la masa noastra! Acum daca aceasta masa a bogatilor ar fi fost finantata din buzunarul primarului nu ar fi fost mare lucru, dar cum finantarea s-a realizat exclusiv din fondurile Consiliului Local si implicit ale bacauanilor, golaneala se vede de la o posta.

{i pentru ca afirmatiile de mai sus sa fie acoperite de fapte va prezentam doar doua nume, care au devenit peste noapte calatorii de lux pe bani publici. ~n primul rand, scribul Ionut Tomescu si-a luat alaturi de el consoarta sub motivatia ca dansa ar avea vechi state in presa locala.

Lucru perfect adevarat doar pe jumatate, deoarece in momentul actual sotia sa are doar statutul de colaborator la un saptamanal local, cartea sa de munca fiind in invatamand, de profesor la un cunoscut colegiu bacauan. Un alt exemplu il constituie Dorin Dodita, candva corespondent TVR, care nu a plecat la drum cu mana goala, luandu-si, si el(!), sotia.

Cei patru care vor uimi Italia: un agramat, un mutulica si doi smecheriti.

La categoria consilieri, lista ii cuprinde pe Gabi Corodeanu, Dan Bogdan, Ilie Birzu si Constantin Marcu. Despre acesti patru alesi se pot spune multe, si nu de bine, in cele mai mulye locuri. Gabi Corodeanu este cunoscut in Bacau drept "agramatul", dupa ce si-a publicat un raport de activitate considerat de profesori drept un produs "al unui retardat sau al unui analfabet".

Dan Bogdan "s-a remarcat" printr-o discretie sora buna cu inactivitatea, prestatia sa de consilier fiind sublima, dar lipsind cu desavarsire. Ilie Birzu s-a dovedit a fi util (si) lui Stavarache, mai ales in momentele-cheie, atunci cand primarul avea nevoie de sprijin in trecerea unor hotarari profitabile financiar pentru camarila administratiei locale.

Despre Constantin Marcu se poate spune doar ca-i seamana aproape leit lui Birzu, fiind un maestru al balansului politic-interesat-politic. Ei sunt cei care au mers spre a aduce fala, onoare si investitori in Bacau. Oare in ce limba or vorbi cu italienii, ca ei, saracutii, nici pe aia de acasa n-o stiu bine?

Functia merge cu avionul

Grupului li se va mai alatura primarul Romeo Stavarache si prefectul Gabriel Berca, care vor ajunge la Torino pe calea aerului. O socoteala simpla scoate la iveala faptul ca pentru aceste doua evenimente bugetul local a saracit cu exact 202.242 lei, bani care cu siguranta ca si-ar fi gasit locul in alta parte.

Cu siguranta ca multi dintre cetatenii Bacaului pot sa aduca sute de argumente in acest sens.

Presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, jurnalistul Mircea Toma, a calificat in termeni duri comportamentul lui Romeo Stavarache: "Cel mai potrivit cuvant este mita, in sens larg al termenului. Ziaristul este astfel cumparat."

Infratire intre orasul european Torino si comuna estica Bacau

Consilierul local Petrica Munteanu si-a manifestat nemultumirea fata de modul in care primarul Stavarache a selectat ziaristii: "Din informatiile pe care le am, au fost luati in Italia doar ziaristii care scriu favorabil despre Primarie. banii sunt ai Consiliului Local, ai cetatenilor si nu toti cetatenii l-au votat pe primarul Stavarache.

Asa ca, din pacate, vom citi din Italia doar ce scrie presa apropiata, nu lucrurile reale. Cat despre faptul ca domnul Tomescu este insotit de sotia sa, cred ca a gresit enorm. Sotia sa trebuie sa-si plateasca deplasarea. Sper ca primarul si Consiliul Local sa-i ceara acest lucru.

E un lucru foarte urat ce a facut acest angajat al Primariei." Nici despre cei patru consilieri locali care au plecat in Italia nu are o parere buna Petre Munteanu.

El crede ca ei sunt "foarte apropiati de primarul Stavarache" si nu crede ca ei reprezinta cu adevarat Consiliul Local Bacau, cu atat mai mult cu cat "activitatea lor, atunci cand nu a lipsit, a fost de cele mai multe ori sub nivelul decentei." "Nu vad utilitatea cheltuirii acestor bani, dar in Bacau se risipesc foarte multi bani inutil.

Aceasta ipotetica infratire se va face intre orasul european Torino si comuna estica Bacau. Nu ne face onoare asa ceva, stacheta este foarte scazuta. Singura noastra speranta sunt alegerile de anul viitor", a incheiat Petre Munteanu.