Daca doriti sa pastrati imaginea capitalei culturale dincolo de 2007 sau va ganditi sa impartasiti cuiva drag o parte din ce inseamna Sibiul pentru Europa in acest an, cumparati produsele personalizate cu sigla Sibiului Capitala Culturala Europeana 2007.

Suvenirurile pot fi gasite langa Turnul Sfatului, pe strada Mitropoliei, in fata Casei Artelor, la magazinul Souvenir sau in fata Gradinii Zoologice.

“Pentru a raspunde unei cereri tot mai mari venite din partea sibienilor si mai ales a turistilor dornici sa achizitioneze produse personalizate cu insemenele Capitalei Culturale, Asociatia Sibiu 2007 a decis cesionarea siglei Programului catre toti cei interesati sa utilizeze sigla in scop comercial.

Pana in acest moment au fost incheiate cinci astfel de contracte de cesiune cu societati comerciale sau asociatii familiale”, precizeaza Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu.

Interes mare

Diversitatea suvenirurilor puse in vanzare este mare, de la brelocuri, bratari, tablouri, sepci, tricouri, insigne, cani, magneti inscriptionati, steaguri, fanioane, umbrele, genti, ceasuri, ventilatoare de buzunar, carti postale, calendare pana la stick-uri USB.

“In perioada imediat urmatoare aceasta lista va fi cu siguranta suplimentata, intrucat Asociatia Sibiu 2007 a mai primit inca patru cereri de cesionare a siglei.

In afara restrictiilor legate de nealterarea sub nici o forma a siglei si de utilizarea ei respectand bunele moravuri, comerciantii sunt liberi sa aleaga gama de produse pe care doresc sa le personalizeze, calitatea lor si pretul de vanzare”, a mai adaugat Johannis.

10 procente din produse merg la protocol

Asociatia Sibiu 2007 ii invita pe toti cei care doresc sa produca suveniruri cu insemnele Sibiu CCE 2007 sa inainteze o cerere, in care sa specifice obiectul de activitate al firmei, produsele pe care vor sa le comercializeze sau orice alta intentie de utilizare a siglei.

Asociatia nu are nicio pretentie financiara, singura obligatie a cesionarilor fiind aceea de a preda cu titlu gratuit un procent de pana la 10 la suta din produsele fabricate pe care este inscriptionata sigla. Produsele obtinute in urma cedarii drepturilor de utilizare a siglei vor fi folosite pentru actiunile de protocol ale Asociatiei Sibiu 2007 si ale Primariei Municipiului Sibiu.

Sibiu Capitala Culturala 2007

Sigla „Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007” si varianta in limba engleza „Sibiu European Capital of Culture 2007” este o marca inregistrata, iar folosirea ei fara acordul proprietarului de drept intra sub incidenta legii.

Sigla a fost realizata la inceputul anului 2006, de catre firma Brand Alchemist, in urma informsatiilor colectate din mai multe focus-grupuri in mediul de afaceri si in mediul turistic, intervievand vizitatori externi, reprezentanti ai mediului universitar si operatori culturali. Din datele colectate, firma a definitivat logo-ul care mediatizeaza Programul Sibiu CCE 2007.

Sigla reprezinta doua siluete umane, colorate diferit, care isi dau mana, reprezentand profilul multicultural al orasului Sibiu si, implicit, al programului cultural din acest an.