Grav accident de circulatie in acest weekend, pe DN1, intre Comarnic si Sinaia, la Posada, soldat cu doi morti si doi raniti. Un autoturism a trecut prin parapetul de metal al drumului, a rupt cativa copaci si, dupa o cadere de 25 de metri, s-a oprit intr-o prapastie.

Din primele cercetari, politistii spun ca soferul a circulat cu viteza foarte mare pe un tronson pe care nu trebuia sa depaseasca 70 de kilometri pe ora. Pompierii de la Descarcerare s-au chinuit zeci de minute sa salveze victimele.

Soferul venea de la Bucuresti si se indrepta spre Sinaia unde era asteptat de rude. El a pierdut controlul volanului, masina s-a izbit de zidul de piatra din dreapta in apropierea caruia erau cativa pietoni pe care i-a evitat in ultima clipa, iar din ricoseu autoturismul a zburat 25 de metri intr-o prapastie.

La locul tragediei au venit lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova - Detasamentul Sinaia, care au scos de urgenta victimele din masina cu ajutorul franghiilor. Operatiunea a fost deosebit de dificila desfasurandu-se pe un plan inclinat intr-un teren inaccesibil.

Pasagerii din spatele autorismului au murit pe loc, iar soferul si ocupantul locului din dreapta au suferit multiple traumatisme cranio-cerebrale si fracturi. Ei au fost transportati de urgenta la spitalul din Sinaia, iar medicii s-au abtinut sa dea declaratii in ceea ce priveste sansele acestora de supravietuire.

Accidentul s-a produs in ciuda promisiunilor Politiei Rutiere ca va aplica o noua conceptie de lucru care sa conduca la diminuarea accidentelor rutiere. In ultimele patru zile, numarul mortilor rezultati in urma unor grave accidente rutiere, in Prahova, a ajuns la cinci.

Un alt accident, cu urmari neplacute pentru ceilalti soferi, s-a produs sambata dimineata, pe D.N.1A, in afara localitatii Maneciu.

Gheorghe P., de 42 ani, din Ploiesti, in timp ce conducea un autoturism marca „Ford Transit”, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si intr-o succesiune de curbe deosebit de periculoase, la intalnirea unui ansamblu de vehicule, care circula din contrasens, a virat spre dreapta, acrosand frontal o denivelare din afara partii carosabile, dupa care s-a rasturnat pe partea stanga

blocand un sens de circulatie. In urma accidentului nu au rezultat doar pagube materiale; circulatia s-a desfasurat dirijata, alternativ, mai bine de trei ore, cand, timp de 10 minute, aceasta a fost blocata in ambele sensuri, timp in care microbuzul a fost repus pe roti.