Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, si-a botezat, sambata, cel de-al doilea copil. Slujba de botez a avut loc la manastirea din Sinaia. Invitati de onoare au fost premierul Calin Popescu Tariceanu, insotit de sotia lui si de baiatul cel mic, omul de afaceri Peter Imre, deputatii Dan Radu Rusanu si Relu Fenechiu.

De altfel, Tariceanu este si nasul de cununie al sotilor Olteanu. Cel care a crestinat baietelul a fost George Andone, cumnatul lui Bogdan Olteanu. Copilul, in varsta de aproape opt luni, a primit numele de Alexandru Tudor, insa familia il alinta Sasha.

Botezul a inceput la ora 11.30, cu putina intarziere fata de ora la care era programat, primul care a sosit la Sinaia fiind Calin Popescu Tariceanu. Surprinzator de bine dispus, premierul a glumit cu presa si cu invitatii mai mult ca niciodata, ba chiar a facut glume pe seama lui Olteanu, sugerand ca acesta ar fi venit la Sinaia cu o Dacie veche, parcata in apropierea manastirii.

Intr-un final, au ajuns si protagonistii evenimentului, Bogdan Olteanu impreuna cu sotia lui, Cristina Izabela, si cei doi copii. Imediat s-a intrat in manastire si a inceput slujba. Copilul, care cantarea aproximativ 10 kilograme, a fost nelinistit tot timpul slujbei, solicitandu-i la maximum atat pe nas cat si pe preoti.

“Sper ca Sasha sa fie fericit. Noi il lasam pe el sa aleaga ce vrea sa se faca in viata. Politician?Doamne fereste! Ajunge unul in familie. Am promis deja sotiei mele ca, daca intra in politica, ma las eu”, a declarat, vizibil emotionat, Bogdan Olteanu.

La sfarsitul ceremoniei, tatal nu s-a abtinut si a trantit o vorba grea, care nu a prea picat bine asistentei: “Gata, am scos dracii din tine!” i s-a adresat el micutului proaspat crestinat. Nici Tariceanu nu s-a lasat mai prejos cand a fost vorba de urari pentru baietel. “Sa aiba o viata implinita si sa fie sanatos. Sa ajunga mai sus decat parintii, asta e de dorit”.

Dupa botez, familia Olteanu a organizat o mica petrecere la Palatul Foisor din Sinaia.