Un detinut a murit, iar altul a fost internat in spital dupa ce au inhalat adeziv

Un detinut din Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara a murit, iar altul se afla internat in spital, dupa ce au inhalat o substanta toxica folosita pentru lipirea unor instalatii. Sambata dimineata, in jurul orei 5.30, un detinut a descoperit trupul neinsufletit al unui coleg de camera si a anuntat imediat personalul de paza.

Ancheta declansata a scos la iveala faptul ca, impreuna cu alti trei colegi de celula, detinutul Gyarmati Raoul-Arcis (19 ani), condamnat pentru furt calificat si avand antecedente penale pentru trafic si consum de droguri, a inhalat o substanta deosebit de toxica dintr-o punga de plastic.

“Acestia au obtinut prin negociere cu instalatorii, tot persoane private de libertate, o substanta adeziva numita CODEZ, folosita pentru lipirea instalatiilor sanitare din plastic”, a declarat subinspectorul Magdalena Radu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului.

O echipa de cercetare formata din procuror, criminolog si medic legist a declansat ample verificari legate de acest incident, fiind anuntat si judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate. “In cursul zilei de luni se va efectua necropsia”, a mai precizat subinspectorul Magdalena Radu.

Ea a mai afirmat ca alti doi detinuti care au inhalat respectiva substanta toxica s-au oprit in momentul in care au constatat ca nu se simt bine, iar ceea de-al treilea, pe nume Laurentiu Craciun (20 ani), arestat preventiv pentru o infractiune de talharie, se afla momentan sub supraveghere medicala la Spitalul Municipal Timisoara.

Detinutii spun ca, in schimbul substantei toxice cu efect halucinogen, victimele le-ar fi oferit tigari asa-zisilor dealeri, astfel de trocuri fiind ceva obisnuit in locurile de detentie.