Pe linga salile traditionale de cinema clujene, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va avea in 2008 proiectii in cele opt sali multiplex ce vor fi deschise la toamna in cadrul Polus Center.Schimbarea implica, automat, extinderea evenimentului.

„Detalii in stadiul de perfectare“

Prezenta ca sponsor principal a celor de la Polus Center, ca si a altor citorva agenti economici clujeni, a fost salutata de organizatorii TIFF inca de la prima conferinta de presa a acestei editii, ca semnal al implicarii locale la eveniment.

La editia precedenta, echipa TIFF s-a confruntat cu acuzatii, proteste si controverse legate de prezenta pe afis a celor de la Gabriel Resources, prezenta explicata prin slaba implicare a comunitatii locale de afaceri in sponsorizarea festivalului.

Initiativa de a extinde colaborarea cu Polus Center la editia viitoare cu proiectii in cele opt sali Odeon Multiplex ale viitorului centru comercial a venit din partea oficialilor acestuia. „Pe durata colaborarii din acest an, s-a nascut si ideea unor parteneriate viitoare“, a explicat Margareta Beta, PR manager al Imagistica Advertising, firma care se ocupa de imaginea Polus Center.

„In acest moment, exista o deschidere din partea ambelor parti privitoare la o viitoare cooperare in organizarea celei de a saptea editii a TIFF. Se discuta pe subiectul realizarii unor proiectii in cadrul multiplexului din Polus Center Cluj. Detaliile asupra intregului proiect sint in curs de perfectare“.

Se mareste festivalul

De cealalta parte, reprezentantii TIFF au anuntat ieri printr-un comunicat ca „parteneriatul TIFF - Polus Center va continua la anul si prin difuzarea filmelor festivalului in salile multiplex care urmeaza sa fie inaugurate in Cluj, in cel mai nou mall din Transilvania, in al patrulea trimestru al acestui an.

Opt sali Odeon Cineplex cu peste 1.500 de locuri vor deveni noi locatii pentru cea de-a saptea editie a TIFF-ului“. Cinefilii prezenti la TIFF 2008 vor avea parte, in continuare, si de locatiile traditionale de pina acum, dupa cum asigura Oana Rasuceanu, PR&Press TIFF.

„Spectatorii vor beneficia in plus de calitatea sporita a proiectiilor pe care le asigura salile multiplex, atit in privinta imaginii, cit si a sunetului, pe linga extinderea implicita a dimensiunilor festivalului cu mai multe filme“.

Sali-dinozaur

Necesitatea ca filmele sa fie difuzate in mai multe sali de dimensiuni mai reduse a fost adusa in discutie si la dezbaterile TIFF. „Sali de cinematograf cum e Republica sint, la ora asta, niste dinozauri. Nu mai corespund publicului, care este fragmentat. Ar trebui sa existe, ca in strainatate, sali mai mici, unde sa ruleze diverse productii, ca fiecare sa isi poata alege la ce sa mearga.

Ar creste si durata de viata a filmelor in acest fel“, a declarat criticul Alex Leo Serban (foto) la dezbaterea intitulata „De la Cannes la Cluj“, organizata saptamina trecuta, la TIFF, de RFI Romania.