Studentii care nu sint „sponsorizati" de parinti, pe perioada facultatii, isi pot gasi un loc de munca, vineri, la Bursa locurilor de munca pentru studenti. Pina acum, agentii economici din Sibiu au pus la dispozitie 97 de locuri de munca.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu organizeaza, vineri, de la ora 9, la sediul Facultatii de Inginerie „Hermann Oberth", de pe strada Emil Cioran nr. 4, o noua editie a Bursei locurilor de munca pentru studenti.

Vor fi oferite locuri de munca, atit in domeniul in care se pregatesc studentii, cit si in alte activitati, care le permit incadrarea intr-una din formele prevazute de Codul Muncii, respectiv cu contracte de munca pe perioada nedeterminata, pe perioada determinata, cu timp partial, la domiciliu sau cu program flexibil.

Etapa pregatitoare

Bursa mai are ca scop si familiarizarea studentilor cu modalitatile de cautare a unui loc de munca si cu tehnicile de prezentare la interviul de angajare, precum si determinarea angajatorilor de a incadra tineri pe care sa-i formeze profesional, astfel incit la finalizarea studiilor sa-i incadreze.

„Aceasta bursa se adreseaza cu precadere studentilor in anii terminali, indiferent de forma de invatamant, respectiv de stat sau privat. Cu toate acestea sint multi stundenti care lucreaza din anul I pentru a se putea intretine, deoarece nu au posibilitati financiare", a spus, ieri, Dorin Cretu, directorul AJOFM Sibiu.

Actiunea se inscrie in cadrul masurilor de prevenire a somajului in rindul tinerilor, prin identificarea de posibilitati de angajare a studentilor inainte de finalizarea studiilor. Pentru prima data, partener la organizarea acestei burse este Departamentul de Informare si Consiliere din cadrul Universitatii „Lucian Blaga" Sibiu.

Meserii diverse

AJOFM Sibiu a trimis invitatii catre 178 de agenti economici din judet. Pina ieri confirmasera prezenta doar 23. In total sint puse la dispozitie 97 locuri de munca vacante. Meseriile solicitate sint: operator calculatoare, inspector asigurari, agent imobiliar, montator subansamble, receptioner, inginer mecanic, inginer constructor, tehnoredactor, ospatar si altele.

„Acesti agenti economici i-am avut in baza de date, insa pina vineri, cu siguranta se vor inscrie mai multi", spune Ovidiu Ogrean, purtator de cuvint la AJOFM.