Cei mai importanti oameni de afaceri si toate marile oficialitatile Sibiului s-au adunat ieri intr-un singur loc, pe locul omului de afaceri Ilie Carabulea, la noul hotel Ramada, cel mai nou si mai luxos hotel din Sibiu.

De la cei mai grei oameni de afaceri din Sibiu, la seful Bursei de la Sibiu, Teodor Ancuta, la sefii Directiilor judetene, pana la primarul Klaus Johannis, prefectul Ion Ariton si presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, toti oamenii care cantaresc ceva in Sibiu au fost prezenti la ceremonia de lansare a hotelului de patru stele Ramada. Investitia de minim 23 mil.de euro, potrivit lui Ilie Carabulea, i-a facut pe cei prezenti sa stea la coada la lifturi, pentru a putea vedea cu ochii lor camerele si panorama de la ultimele etaje. Unul din cele mai mari evenimente mondene din Sibiu, s-a consumat cu mancare multa, in cel mai mare restaurant al hotelului, cu sampanie si cu muzica de calitate.

Invitati speciali au fost membrii trupei Directia 5, care au cantat live, in interiorul hotelului.

Discursurile au fost foarte laudative, atat la adresa omului de afaceri Ilie Carabulea, cat si la adresa constructorului, firma Con-a, reprezentata de Mircea Bulboaca. “Este o realizare, acest hotel, care este mai importanta pentru Sibiu, decat pare la prima vedere.

Este un lucru foarte bun pentru turistii care vin sa ne viziteze”, a spus primarul Klaus Johannis, care crede ca sibienii trebuie sa fie mandri de hotelul Ramada. Presedintele CJ, Martin Bottesch, a gasit instant, in noul hotel, solutia la o problema avuta de judet, in urma cu ceva timp.

In opinia lui Bottesch, adunarea presedintilor, care ar fi trebuit sa aiba loc la Sibiu, ar avea mai mari sansa sa se realizeze din nou, odata cu aparitia pe scena a hotelului Ramada. De altfel, saptamana viitoare, sunt asteptati la Hotel Ramada primii oaspeti de seama, mai multi ambasadori.

Ilie Carabulea s-a aratat mai mult decat multumit de realizarea hotelului, fiind prezent la ceremonie alaturi de sotie si cei doi fii, cu care a facut mai multe poze pentru public.

“Apreciem ca acest edificiu de utilitate publica, circumscris turismului national si international, se incadreaza armonios prin eleganta tinutei sale si oferta de servicii, in conceptul de Capitala Culturala Europeana”, a spus Ilie Carabulea.

Prezent si el la inaugurare, IPS Laurentiu Streza, a amintit ca, “in deal”, Mitropolia are un concurent complementar pentru Ramada. “Avem si noi un hotel, in deal, pe care nu o il mai vad pe numele meu, pentru ca este concesionat pe multi ani. Nu am venit aici ca si concurent, desi concurenta este benefica. Este bine ca aceste hoteluri sa fie complementare. Sunt sectoare diferite si vor fi multi clienti”, a spus Streza.

Hotel Ramada Sibiu are patru stele, 127 de camere, cinci sali de conferinta, din care una de cinema si este structurat pe 15 nivele. Hotelul are cinci sali de conferinta, cea mai mica dintre acestea avand o capacitate de 70 de persoane, iar cea mai mare, care este in acelasi timp Ball Room, are o capacitate totala de pana la 400 de persoane.

Una din salile de conferinta are aspectul unui amfiteatru si va putea fi folosita inclusiv ca sala de cinema, pentru clienti. Spatiul interior este mai mult decat generos, iar exteriorul cladirii este astfel construit incat sa ofere panorame unice. Hotelul ofera servicii gen Pay TV, costul vizionarii putand fi oricand verificat pe ecranul televizorului.

Camerele au design special, pentru fiecare sectiune a hotelului. Hotelul are la ultimul etaj apartamentul prezidential, cel mai luxos si mai spatios dintre toate.