Fosta intretinatoare a unui mosier a cerut spre retrocedare o padure de langa satul Nadas si s-a trezit si cu jumatate din sat in proprietate

Locuitorii satului aradean Nadas sunt disperati dupa ce peste 7.000 de hectare de padure, dar si mai multe gradini si o parte din vatra satului au fost redobandite in instanta de o femeie care a intretinut ultimul descendent al unui mosier.

Potrivit oamenilor, Viorica Colteu, noul proprietar, a primit si terenurile cu care au fost improprietariti cetatenii la reformele agrare de dupa primul si al doilea razboi mondial, desi a cerut doar o suprafata de padure.

In aceasta situatie, succesoarea a primit peste 7.000 hectare de padure in Nadas, dar si multe din actualele gradini ale satenilor, inclusiv o parte din vatra satului.

"Este regretabil ca Primaria comunei Taut, de care apartine satul Nadas, nu i-a sprijinit pe locuitorii afectati de aceasta retrocedare, ei fiind nevoiti acum sa se organizeze pentru a-si apara drepturile asupra pamantului la instantele judecatoresti. si mai regretabil este faptul ca gradinile si alte loturi de pamant care le-au

folosit pana acum le asigura tot mai greu cele necesare traiului zilnic, mai ales pentru cei care s-au ocupat cu cresterea animalelor", a declarat un localnic din Nadas.

Administratia comunei Taut, de care tine satul Nadas, s-a declarat neputincioasa in fata sentintei judecatoresti si sustine ca nu are cum sa-i ajute pe oameni. "Noi nu putem sa ne opunem unei sentinte judecatoresti. Acum se fac masuratori si urmeaza sa fie pusa in posesie", a declarat Ioan Hurezan, viceprimarul comunei Taut.