Investitorul de la mall-ul Polus si-a adus constructorul preferat in Romania. Parteneriatul Arcadom - Trigranit nu lasa companiilor de constructii locale decat locul de subantreprenori.

Antreprenorul general al complexului comercial Polus Center, societatea maghiara Arcadom, a obtinut saptamana trecuta doua dintre cele mai importante distinctii pentru lucrari de arhitectura din Europa. Una i-a fost acordata pentru cel mai bun constructor de cladiri pentru comert de tip retail, iar o a doua, pentru cel mai bun constructor de hoteluri.

Potrivit directorului de comunicare al Trigranit, proprietarul investitiei Polus Center Cluj, Erno Kontz, “Arcadom este partenerul companiei noastre in toate investitiile pe care le-am realizat pana acum in Slovacia, Romania, sau Ungaria”.

El a mai spus ca datorita succesului pe care l-au realizat pana acum, mai ales a vitezei de 12-13 luni in care antreprenorul maghiar reuseste finalizarea unor investitii de gen mall, este foarte posibil ca acesta sa de-vina partenerul Trigranit in toate investitiile din Romania, respectiv la complexul din Constanta, sau la cartierul de locuinte Tineretului din Cluj-Napoca, realizat in parteneriat public-privat cu administratia locala. Potrivit directorului Arcadom, Istvan Sokorai, lucrarile derulate de catre compania maghiara la complexul Polus din Cluj implica peste 40 de subcontractori, cam jumatate dintre acestia fiind companii locale, clujene, iar restul din judete invecinate.

“Numarul angajatilor care lucreaza pe santierul Polus se ridica la aproximativ 600, dintre care cam 20% sunt de alta nationalitate decat romani” a declarat Sokorai, explicand ca numarul angajatilor directi ai Arcadom nu depaseste 25 de persoane.

El a mai specificat ca lucrarile de constructie au fost realizate de catre firma sa, cu exceptia pasarelei de acces, care nu a facut parte din contractul companiei cu Trigranit. Printre lucrarile din portofoliul comun al Trigranit si Arcadom se numara Palatul Artelor din Budapesta, noul Teatru National al Ungariei, dar si Western City Center din Budapesta.

Mall-ul pe ultima suta de metri

Cu numai patru luni inainte de inaugurare, reprezentantii mall-ului Polus au inceput sa anunte investitorii si investitiile pe care le-au atras in incinta complexului. Astfel, pe langa hipermarketul Carrefour, care si-a prezentat investitia, s-au anuntat deja date privind compania care va opera pe partea de cinema-mulpiplex.

Este vorba des-pre liderul de pe piata greaca de film, compania Odeon, care intentioneaza sa deschida la Cluj opt sali de cinema, cu dimensiuni variabile, de la 100 la 300 de locuri. Compania va administra si un business conex, cel de furnizare de produse alimentare specifice acestei activitati.

Totodata, Odeon a anuntat deja ca va incerca sa isi agate anul viitor brandul de binecunoscutul festival local de film, oferindu-se drept partener al TIFF-ului.