Singurul hotel de 4 stele din Sibiu si-a deschis portile. Omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul Atlassib, a inaugurat ieri primul hotel de patru stele din oras. Investitia este evaluata la 20 de milioane de euro.

“Hotelul a costat mai mult decat s-a scris in presa. Oricum, suntem bucurosi ca deja avem foarte multe solicitari de cazare la Ramada”, a declarat patronul Ilie Carabulea.

Cel mai serios concurent pentru lantul hotelier Continental din Sibiu, Ramada, este considerat acum cel mai luxos hotel din Capitala Culturala Europeana. Hotelul este cotat la patru stele, cu 127 de camere, cinci sali de conferinta, din care una de cinema, a doua din Sibiu dupa singurul cinematograf de stat “Arta”. Ramada este situat in centrul orasului, langa fosta primarie.

Povestea hotelului a inceput in urma cu cativa ani, cand Ilie Carabulea a obtinut toate aprobarile de la Primaria condusa de Klaus Johannis, pentru a face o universitate privata, insa ulterior, toata lumea a recunoscut ca patronul Atlassib are in plan, de fapt, un hotel.

Spre deosebire de celelalte hoteluri din oras, la Ramada, turistii au camere cu ferestre din podea pana in tavan, de unde pot vedea Muntii Fagaras sau centrul istoric al Capitalei Culturale Europene. De asemenea, ei au televizoare cu plasma si Internet wireless. Hotelul este destinat mai ales clientilor din mediul de afaceri.

El ar urma sa fie integrat, pe viitor, intr-un lant hotelier pe care ar dori sa il constituie Ilie Carabulea si care va fi format din hotelul din Sibiu si din alte doua unitati, a caror constructie va incepe in Bucuresti.

Pentru ca Sibiul e considerat Capitala Jazzului, la hotel exista un bar special unde in fiecare seara o trupa de jazz ii incanta pe clienti, dar si pe sibieni.

Magnatul

Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogati sibieni. El controleaza holdingul Atlassib, profilat pe transportul international de persoane si care este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata est-europeana. De asemenea, el controleaza Banca Comerciala Carpatica.

Ilie Carabulea investeste si intr-un centru de afaceri care va fi gazduit de doua turnuri gemene, de cate 18 etaje fiecare. Ilie Carabulea se mai afla in cursa pentru preluarea unor sectii din Tractorul Brasov, pe care vrea sa le includa in holdingul Atlassib. In domeniul turistic, Ilie Carabulea vrea sa construiasca inca doua hoteluri in Bucuresti.