In ciuda teposeniei pe care o afiseaza public - inclusiv pe la televiziuni, ori prin ziare - in disputele cu managerii intrati in colimator, ministrul liberal al Sanatatii se dovedeste inca o data a fi nu din cale-afara de dibaci in gestionarea conflictelor iscate atunci cind acestea ajung in faza parcurgerii pasilor in justitie.

Avind in vedere ca la prima demitere a lui Nicolae Moise structura executiva condusa de Eugen Nicolaescu a pierdut -partea adversa uzind, e adevarat, de o strategie asupra careia planeaza multe semne de intrebare - prin neprezentare, iar destituitul director si-a reluat postul printr-o hotarire judecatoreasca, te-ai fi asteptat ca acum noul demers al sanctionatului sef peste cea mai mare unitate spitaliceasca din Focsani sa gaseasca initiatorul sanctiunii pregatit pina-n dinti.

Dupa primele indicii, s-ar putea ca lucrurile sa nu stea tocmai asa; dar evolutia actiunii va dovedi sau u temeinicia acestei impresii de debut. La fel de curioasa este, insa, reactia lui Moise. Acesta a depistat imediat in angajarea ca avocat a lui liberalului Dorin Filote de catre Minister incontestabilul indiciu ca-i victima unui joc politic. Pai, cu un astfel de rationament, ce s-ar putea spune, oare, despre el, care este aparat de avocatul ce l-a readus in scaunul de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea pe Marian Oprisan dupa ce acesta fusese schimbat in toamna anului trecut?