Chemarea sa pentru a prelua din nou functia detinuta anterior este cu atit mai interesanta cu cit acesta a actionat cu putin timp in urma in instanta ANP, solicitind revocarea deciziei de demitere pe care o considera nelegala si nejustificata.

Aurel Valea a declarat ieri: “Am fost fost anuntat luni de conducerea ANP cu privire la faptul ca trebuie sa ma prezint la unitate pentru a-mi lua postul in primire. Nu am primit pina acum nici o decizie scrisa in acest sens. In momentul de fata am unele probleme de sanatate si sint in concediu medical. Sper sa le rezolv pina lunea viitoare pentru a ma putea duce la unitate.

In ce priveste demiterea mea, consider ca a fost nelegala, deoarece la emiterea acesteia un a fost respectata o procedura legala, respectiv, audierea mea de catre comisia de disciplina a ANP. Tocmai pe acest considerent am actionat in instanta institutia, iar procesul este inca pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia.

In data de 8 iunie am avut termen, iar pe sfirsitul lunii, pe 29 iunie, avem o noua infatisare in fata instantei de judecata”.

Demitere cu semne de intrebare

Aurel Valea, a fost demis la sfirsitul lunii martie a acestui an a dat recent in judecata Administratia Nationala a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, in urma unui control inopinat al exministrului Justitiei Monica Macovei. Aurel Valea a fost eliberat din functie la doar trei zile dupa controlul de la Penitenciar.

Considerind ca decizia de demitere eliberata de procurorul Alexandru Serban, directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor “este nelegala si netemeinica”, acesta a depus o plingere in contencios administrativ, la Curtea de Apel Alba Iulia, solicitind anularea deciziei nr.169/27.03.2007 data de directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si drept consecinta dispunerea reincadrarii sale in functia de loctiitor comandant al Penitenciarului de maxima siguranta Aiud.

El a cerut totodata obligarea ANM la plata cu titlu de despagubiri a cistigul nerealizat reprezentind diferenta lunara dintre cistigul ce l-ar fi realizat ca loctiitor comandant si cel pe care-l realizeaza ca inspector principal din sistemul administratiei penitenciare, incepind cu data de 27.03.2007 si pina la reintegrarea in functie.

Valea a mai solicitat instantei de judecata sa oblige ANP la plata cheltuielilor de judecata.