Unii dintre constructorii bacauani au brevetat un nou sistem de lucru: cel la lumina lunii. Desi in acest moment, litigiul dintre Pas in Doi chiriasii de la fosta cantina Pobac si firma A&R controlata de Dorinel Umbrarescu se afla pe masa instantelor, lucratorii de la o firma bacauana de constructii s-au apucat de treaba pe acoperisul cladirii.

Asta in ciuda faptului ca era trei dimineata si ca expertul numit de instanta a decis ca nu sunt necesare lucrari de reparatii la cladire. Despre inceputurile acestui intreg scandal ati putut citi in numerele trecute ale Informatiei, prin urmare nu vom reveni asupra lor.

Din nou Herciu

Ghinionul lucratorilor si a lui Iulian Herciu, "omul lui Umbrarescu" asa cum s-a prezentat in trecut administratorului firmei Pas in Doi, a fost ca la acea ora in cladire se afla sotul administratorului societatii Tereza Patrascu. Acesta a reusit sa cheme firma de paza si protectie, precum si politia.

Dupa lungi parlamentari, s-a reusit sa fie dati jos muncitorii angajati de firma lui Umbrarescu. La fata locului s-a aflat si Iulian Herciu, cel care in toamna anului trecut, atunci cand a izbucnit scandalul a lovit-o pe Loredana Patrascu, director la Pas in Doi.

Conform Loredanei Patrascu, in momentul in care politistii au incercat sa-l legitimeze pe Herciu, intrebandu-l care este functia sa in firma A&R, acesta s-a rezumat sa spuna ca este "reprezentant". Dupa care a revenit si a spus ca este "director". "Aveau asupra lor lopeti, topoare, cazmale si un generator de curent. S-au apucat de lucru fara a anunta pe nimeni.

Noroc ca la acea ora in restaurant era tatal meu, care a auzit galagie pe acoperis. Abia dupa ce au venit cei de la firma de paza si politia au incetat lucrul", ne-a declarat Loredana Patrascu.

O afacere incurcata

Itele intregii afaceri vor trebui pana la urma sa descurcate de Justitie. Un singur lucru este cert. Dupa ce au refuzat sa semneze noul contract cu A&R, in care li se impunea o clauza de neacceptat, asta in ciuda faptului ca Umbrarescu fusese de acord cu vechiul contract in momentul preluarii de la AVAS a Pobac, cei de la Pas in Doi sunt supusi aproape zilnic la astfel de sicane.

Se pare ca intentiile lui Umbrarescu cu Pobac nu sunt pentru continuarea productiei. Controversatul om de afaceri a fost interesat inca de la bun inceput de terenul pe care se afla astazi fosta fabrica de postavuri.

Apare si o intrebare fireasca: daca tot s-a amintit de catre A&R intr-un comunicat de presa ca trebuie respectata legea si dreptul la proprietate, de ce a trebuit sa trimita muncitorii sa lucreze pe ascuns dimineata la ora trei?

Exista autorizatie?

In mod normal orice lucrare de acest gen trebuie sa aiba si autorizatie din partea primariei, asa cum ne-a confirmat viceprimarul Constantin Scripat. Mai mult, legislatia precizeaza obligativitatea ca cel care face astfel de lucrari sa aiba afisat data inceperii lucrarii, data finalizarii, proiectantul, executantul lucrarii si numarul autorizatiei eliberate de autoritati.

In acest caz, inforamatiile nu sunt afisate pe un panou. Si nici documentul respectiv, in speta autorizatia, nu a fost vreodata prezentat chiriasilor. Asa cum ar fi fost normal intr-un stat civilizat.

Au incercat sa-i debranseze de la utilitati

Dupa cum ne-au declarat reprezentantii firmei Pas in Doi, aceasta actiune din dimineata zilei de 12 iunie este ultima dintr-un lung sir de sicane. In luna aprilie, A&R a trimis o notificare catre E-on Gaz prin care instiinta furnizorul de gaze ca nu exista un contract de inchiriere intre firma lui Umbrarescu si Pas in Doi.

Contractul exista insa si era recunoscut si de AVAS si de Umbrarescu care a semnat cu mana lui ca este de acord sa preia si acesti chiriasi pana in 2010. Ca urmare a acesti notificari E-on Gaz a trimis o somatie societatii Pas in Doi prin care a instiintat ca va sista furnizarea de gaze. A fost nevoie de timp pierdut pe la ghisee pentru a explica adevarata situatie.

La o saptamana dupa acest incident, A&R a trimis o adresa si catre furnizorul de curent, aplicand aceeasi schema. Nici de aceasta data nu au avut sorti de izbanda.