Interlopul oradean Negus junior si doi "locotenenti" ai sai au fost pusi sub urmarire penala de procurorii oradeni sub acuzatia de santaj dupa ce patronul unor night-cluburi din Oradea i-a reclamat ca ii cereau taxa de protectie. Mai mult, anchetatorii au organizat un flagrant in timp ce santajistii primeau actul de cesiune al unuia din localuri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, Dorel Motiu, cei trei sunt urmariti penal pentru savarsirea infractiunii de santaj. Intrucat magistratii au respins propunerea de arestare preventiva, vor fi cercetati in stare de libertate. "In perioada 2006 - 2007 cei trei au constrans administratorul unor localuri de noapte din Oradea, Adalbert K.

sa plateasca zilnic o taxa de protectie cuprinsa intre 150 si 400 de lei", a precizat procurorul Motiu.

El a adaugat ca in ultima perioada Negus a facut presiuni asupra lui Adalbert K. sa-i concesioneze unul dintre localurile pe care le detine si in care a investit recent mii de euro. Cei trei au mai fost protagonistii unui dosar de santaj si anul trecut.

Sandor Markovits (29 ani),

cunoscut in lumea interlopa sub porecla de Negus junior, "locotenentul" sau, Costi Marie (31 ani) si un alt oradean, Adrian Bozsany, sunt urmariti penal de procurorii oradeni sub acuzatia de santaj.