Actionarii companiei Bega din Timisoara au decis, la ultima adunare generala, obtinerea unui imprumut de 1,29 milioane de euro de la Piraeus Bank, in vederea refinantarii unui credit mai vechi de la HVB Tiriac Bank, si garantarea altor credite in valoare de 15,5 milioane de euro contractate de alte firme ale grupului Bega.

Imprumutul va fi garantat prin ipotecarea hotelului Timisoara, aflat in proprietatea firmei Bega Turism, precum si printr-un contract de garantie reala mobiliara. Totodata, actionarii Bega au aprobat garantarea unor facilitati de credit acordate de Piraeus Bank catre alte trei firme ale grupului Bega.

Astfel, compania va garanta un credit de 11,8 milioane euro acordat firmei Bega Turism, un imprumut de 390.000 euro primit de Bega Com si unul de 3,3 milioane euro acordat Begachim. Creditele vor fi garantate prin inchirierea unui contract de garantie reala mobiliara avand ca obiect cesiunea contractelor de inchiriere incheiata de Bega Timisoara in valoare de minim 150.000 de euro pe luna.