Dorin Florea si echipa sa au tiparit 50.000 de scrisori care au fost trimise targumuresenilor. Pentru asta s-au platit din bugetul local 560 de milioane de lei vechi, adica 11.200 de lei pentru fiecare scrisoare tiparita in format A3, in limbile romana si maghiara, cu fotografia primarului Dorin Florea pe fiecare pagina.

Pe langa datele financiare si proiectele de scurta durata prezentate in scrisoare, Dorin Florea isi ataca dur adversarii pe care ii catalogheaza drept voiajori, oportunisti si fripturisti politici care se ocupa de scenarii ieftine si exercitii de manipulare publica atunci cand declanseaza campanii de presa impotriva sa.

Actiunea survine la doar cateva zile dupa ce sambata, liderii UDMR au anuntat ca Laszlo Borbely va candida in 2008 la fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures. "Nu este nimic fantastic, nimic iesit din comun, iar sumele care s-au folosit pentru informarea cetatenilor au fost aprobate chiar de Consiliul Local.

Orice interpretare este pur si simplu rau-voitoare", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Targu-Mures, Emil Marius Pascan.

REACTIE

Bun de ancheta

Politicienii mureseni vad, insa, in scrisoarea lui Dorin Florea un act neloial de campanie electorala.

"Suntem in plina campanie electorala sub toate aspectele, atata tot ca nu este oficializata, deci o incadrez in aceasta categorie", a declarat prim-vicepresedintele PSD Mures, Alexandru Petru Fratean, care este de parere ca institutiile abilitate trebuie sa verifice legalitatea iesirii pe piata a scrisorii.

Aceasta parere este impartasita si de Nicolae Havrilet, membru in Biroul Politic al PNL Targu-Mures.