Mai multi ziaristi timiseni au renuntat la condei pentru a deveni purtatori de cuvant

Dupa ce ani la rand i-au tratat ca pe "subiecte", acum au trecut "de partea lor". Fenomenul a inceput sa se dezvolte in urma cu zece ani, o data cu prima plecare din presa: jurnalista Dana spac a preferat Directia de Sanatate Publica. In deceniul care a trecut, mass media au fost parasite de aproape 20 de jurnalisti.

Mutarile care au "socat" cel mai mult vin din partea lui Leontin de Mayo, care a lasat meseria de reporter de radio pentru PNL, iar acum este director peste taberele din judet. Livian Hotico a lasat lumea sportului pentru gestionarea deseurilor, la societatea de salubritate, iar Oana Gaita a parasit radioul, pentru PD, unde are deja functia de secretar executiv.

Politica i-a facut cu ochiul si lui Viorel Bota. Plecarea sa din presa la PSD a fost foarte controversata, mai ales ca nu era deloc un "aplaudac" al baronilor PSD. Pentru Bota, functia de la PSD Timis a fost o provocare, dar dorul de presa nu l-a lasat, asa ca, recent, si-a deschis un blog.

Purtatorul de

cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, a lucrat zece ani in presa si a ajuns, dupa un an de pauza, in staff-ul de campanie al lui Gheorghe Ciuhandu. Cand postul de la Primarie a fost eliberat de un alt presar, Sorin Lazar, Boncea s-a reintors langa Ciuhandu.

"Uneori imi e dor de presa, dar nu ma gandesc sa revin, pentru ca sunt foarte putine locuri in Timisoara unde chiar se face presa", spune Boncea.

MOTIVE

"Am lucrat in presa scrisa opt ani. Am renuntat la mass media deoarece am considerat, la vremea respectiva, ca este mult prea politizata, iar banii platiti pentru munca si timpul petrecut la redactie erau prea putini.

Mi-a fost destul de greu sa plec din acest domeniu, cu atat mai mult cu cat am ales jurnalistica din pasiune", a declarat pentru Romania libera Dana Galbenu, purtator de cuvant la Politia Comunitara. Ea spune ca ii este uneori dor sa scrie si sa aiba satisfactii de pe urma unor anchete, asa ca s-a apucat de scris a doua carte, dupa "Presa ca un labirint".