Ele vor fi, de altfel, mentionate in asteptatul Raport al Comisiei Europene din 26 iunie. Noi in Vrancea avem, insa, "privilegiul" de a "beneficia" de o imagine realista a celor doua obiective monitorizate. Sa luam cazul despre care a scris ieri "Ziarul de Vrancea", cel al cistigarii bataliei in justitie de catre

colonelul in rezerva Gheorghe Ivu in cauza privind revocarea sa din functia de membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica.

In ce tara membra a Uniunii Europene, precum Romania, o hotarire judecatoreasca definitiva este lasata la bunul plac al unui satrap local, cum se intimpla in acest dezarmant caz, oare?! Primii care ar trebui, probabil, sa se autosesizeze si sa ia la intrebari un asemenea personaj ar fi reprezentantii Ministerului Public.

Numai ca acestia nu o fac poate si din motivul ca fostii lor colegi, acum pensionari, sint recompensati cu functii si indemnizatii pe masura de catre acelasi individ, fix in structura aceleiasi ATOP despre care-i vorba. Pentru ca exact asa functioneaza si justitia si lupta impotriva coruptiei in luna iunie a anului 2007 in Vrancea. Original, nu?!