Vlase a enumerat promisiunile lui Stavarache din campania electorala si cele ce-au urmat: farmacii economat, apa calda gratuit, taxe si impozite mai mici, construirea unui spital municipal, reducerea cheltuielilor cu deplasarile, reabilitarea termica a tuturor blocurilor pe banii Primariei, mansardari, pasaje subterane, construirea pietei de gross, refacerea Teatrului de Vara etc.Toate acestea au

fost catalogate drept "demagogie si minciuna", avand in vedere ca niciuna dintre vorbele lui Romeo Stavarache nu s-au transformat in ceva palpabil.

"In 2004, dupa alegerile locale, eram inca subprefect, i-am invitat pe Romeo Stavarache si pe noul presedinte al Consiliului Judetean la o discutie. Atunci i-am cerut primarului sa lasam politica la o parte si sa construim ceva bun pentru Bacau. I-am spus ca noi suntem tineri, ca trebuie sa ne comportam altfel, ca este nevoie de proiecte viabile de perspectiva, pentru 10 ani.

A spus da, insa a dovedit ca minte cu zambetul pe buze. A trecut la liberali si, imediat dupa ce ai lui au ajuns la putere, a inceput hartuirea mea si a colegilor mei. Asta spune multe despre caracterul sau."

"Spitalul Municipal este o minciuna! A promis primarul Stavarache ca va construi spitalul din banii Guvernului. Banii de la Bucuresti nu mai vin, asa ca a bagat mana in bugetul local pentru a incerca sa iasa din incurcatura. In acest monet ce avem? O groapa imensa in curtea Colegiului Pedagogic si atat. Si mai sunt gropi de astea in bacau. Viitorul primar va porni cu handicapul acestor greseli ale lui Stavarache."

"Poti sa faci 20 de spitale! Dar un spital municipal inseamna, pe lanmga cladire, si medici, asistente, infirmiere. De unde? Ca in spital trebuie medici, nu brutari. Bacaul are deficit de personal medical. Ce facem, luam din Spitalul Judetean si lasam acolo un gol? Nu poti sa te arunci in gol, trebuie sa investesti inteligent.

Ieri voia spital municipal, astazi vrea judetean, maine metropolita, poimaine national.""

"Ca simplu cetatean, la fel ca si dumneavoastra, ii cer domnului Stavarache sa-si dea demisia din functia de primar al Bacaului. De ce sa mai asteptam un an? Oricum nu se intampla nimic! Poate vine cineva si scoate Bacaul din amorteala."

"Pe cand liberalii din Iasi negociau cu premierul Tariceanu fonduri pentru judetul lor, primarul Stavarache se plimba la Torino. ~n ce scop? Sa fim seriosi, doar pentru relaxare in grup! Care este eficienta acestei excursii pe banii bacauanilor? Niciuna! Dar bacauanii nu sunt prosti, vad si tin minte!"

'Imi vine sa-l ignor complet pe acest om. As vrea sa nu mai stiu ca exista pana la anul, cand bacauanii isi vor alege un om cu adevarat dedicat intereselor lor, nu unui grup, si, mai ales, lui insusi."