Emil Muresan, tinarul de 20 de ani cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte in cazul lui Bencze Istvan, a fost eliberat ieri printr-o decizie a Curtii de Apel Cluj. Magistratii au admis recursul acestuia impotriva masurii de arest preventiv.

Inapoi la galerie

Curtea de Apel Cluj a admis ieri recursul inaintat de avocatul din oficiu al lui Emil Muresan, Marius Floare, impotriva mandatului eliberat marti de Tribunalul Cluj.

Astfel, masura arestului preventiv pentru 29 de zile a fost inlocuita cu interdictia de a parasi localitatea si cu obligarea tinarului acuzat de lovituri cauzatoare de moarte de a se prezenta in fata anchetatorilor ori de cite ori va fi chemat.

Emil Muresan a fost retinut pe 12 iunie si acuzat de aplicarea loviturii fatale lui Bencze Istvan, in urma careia clujeanul de 26 de ani a decedat. Scenariul acestui caz este unul extrem de asemanator cu cel al cazului „Crima din Observator“

Semne de intrebare

In toamna anului trecut, Calin Gordea, un student din Zalau, isi pierdea viata in plina strada dupa ce daduse cu capul de bordura in urma unei lovituri primite din partea unui alt baiat. Scandalul izbucnise si atunci, ca si acum, in interiorul unui club.

Emil Muresan, fan infocat al echipei de fotbal „Universitatea“ Cluj, s-a intors in rindurile suporterilor de sprijinul carora a beneficiat pina in prezent. Mircea Cenan, alias RJ, declara in urma cu citeva zile ca singura lui parere de rau in acest caz o are referitor la „tovarasul meu (n.r., Muresan) care e la suferinta“.

Cazul mortii lui Bencze Istvan e plin de semne de intrebare. Autoritatile iau in calcul orice ipoteza care poate face lumina in acest caz.

Stop violentei!

In urma mediatizarii decesului lui Bencze Istvan, unul dintre fan-cluburile echipei de fotbal CFR 1907 Cluj a trimis in cursul zilei de ieri o scrisoare deschisa Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal in care condamna evenimentele petrecute la sfirsitul saptaminii trecute la Cluj-Napoca.

In aceasta scrisoare deschisa sint solicitate masuri ferme, iar in cazul in care acestea nu vor fi realizate in cel mai scurt timp, semnatarii petitiei sint pregatiti sa trimita exemplare din document tuturor forurilor europene superioare.