Completarea declaratiei de avere pare sa fie un lucru "neserios" pentru angajatii vamali ai Aeroportului International Bihor. Niciunul dintre acestia nu si-a publicat declaratia de avere completata pe site-urile institutiilor de care tin.

Mai mult, la incercarea reporterului "Romaniei libere" de a afla salariile acestora, Directia Regionala Vamala (DRV) Cluj si Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Bihor au decis ca salariile angajatilor lor sunt... secrete.

"Biroul vamal Oradea Aeroport are program permanent de lucru si un numar de 14 posturi (functii publice aferente). Salarizarea personalului vamal din cadrul Biroului vamal Oradea Aeroport se face potrivit OG nr.6/2007", a precizat Camelia Chirpac, purtatorul de cuvant al DRV Cluj.

De asemenea, salariile politistilor de frontiera sunt confidentiale, potrivit purtatorului de cuvant al IJPF Bihor, comisarul Dan Lazar. "Potrivit Codului Muncii salariile sunt confidentiale", a declarat sec acesta.

Aceasta in conditiile in care fiecare politist de frontiera si vames este obligat sa-si actualizeze anual

declaratiile de avere, in cazul in care apar schimbari, iar declaratiile sunt publice. Mai mult, ele ar trebui publicate pe Internet, pentru ca orice cetatean, platitor de impozit sau nu, sa le poata vedea. Potrivit declaratiei de avere a agentului Flavius Tuduce, solicitata direct de reporterul Romaniei libere, venitul sau net din salarii pe anul trecut, a fost de 21.264 RON.

Agentul mai detine un cont de 13.800 de euro in banca, un Renault Laguna din anul 2001.