Investitorii straini din judetul Arad au contribuit la o reducere semnificativa a numarului somerilor, unde rata somajului inregistrata in luna aprilie a fost de doar 2,98 la suta, fiind una dintre cele mai mici din tara.

In ultimii doi ani au fost create peste 20.000 de locuri de munca noi. Printre firmele care au dus la aceasta scadere a ratei somajului se numara societatea "Schneider&Oechsler" care va construi la Lipova doua hale de productie cu un numar final estimat de angajati de 600. La Ineu, compania "Delphi Packard" a angajat peste 5.000 de muncitori.

si in Sebis dezvoltarea economica anunta crearea a aproximativ 2.000 de locuri de munca. ,,In 2007 se vor deschide cinci fabrici in Zona Industriala Sebis si ne bazam pe forta de munca atat din oras cat si din localitatile invecinate, care insumeaza 70 de mii de locuitori", a mentionat primarul orasului, Gheorghe Feies.

Aceeasi situatie este intalnita si in orasul Chisineu Cris, unde companii precum "Alcoa" Romania, "Maschio Gaspardo", "Nexans" au creat peste 2.000 de locuri de munca. Pentru ca au

transportul asigurat, oamenii vin sa lucreze si din alte localitati apropiate.