De cand a intrat in conservare, mina Anina (judetul Caras-Severin) face obiectul unor ample dispute si acuzatii de jaf. De-o parte, edilul orasului, Gheorghe Neicu, in calitate de reprezentant al Primariei - unul dintre creditorii debitoarei Minera Banat Anina, arata acuzator spre firma I.T. Management Advisors S.P.R.L. Timisoara, administrata de Ion Tudor.

Primarul afirma ca reprezentantii societatii ar fi dispus taierea si vanzarea ca fier vechi a mijloacelor de transport si a utilajelor ce nu sunt necesare lucrarilor de conservare, fara ca Adunarea Generale a Creditorilor (AGC) sa-si fi dat acceptul.

Intr-o sesizare trimisa presedintelui ANAF, Daniel Chitoi, edilul Aninei arata ca "administratorul judiciar a intocmit si consemnat in fals trecerea debitoarei in faliment si a trecut la valorificarea unor utilaje, instalatii miniere si mijloace auto de zeci de miliarde de lei vechi, fara acordul AGC". De cealalta parte, administratorul judiciar da vina pe firmele-capusa din zona.

"O gramada de firme-capusa au taiat fier vechi. Dupa declararea insolventei, lucrurile s-au schimbat radical. N-am facut altceva decat sa

recuperez din datoriile debitoarei, pe care nu eu le-am facut", a replicat Ion Tudor, care a mai precizat ca "scopul lichidatorului a fost sa rada tot ce se putea valorifica".