Seful Inspectoratului scolar al Judetului (ISJ) Arad, Marius Gondor, a anuntat ca toate conducerile unitatilor de invatamant, dirigintii si membrii comitetelor de parinti au fost atentionati ca este interzisa colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare.

Potrivit afirmatiilor lui Marius Gondor, cei care nu respecta metodologia de organizare si desfasurare a testelor nationale vor fi sanctionati.

"Am transmis unitatilor de invatamant de pe raza judetului ca se interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, fonduri care au ca destinatie asigurarea cazarii, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare", a precizat Marius Gondor.

In judetul Arad, Testele Nationale se vor sustine, incepand de luni, in 23 de centre de testare, dintre care 6 sunt in municipiu, iar 17 in judet. Lucrarile scrise vor fi corectate in cinci centre zonale de evaluare, aceste

centre fiind stabilite conform metodologiei de organizare si desfasurare a examenului.