Bardan considera ca in spatele acestora se afla reprezentantii PSD si PNL, mai ales ca nici un jurnalist nu si-a asumat responsabilitatea pentru cel mai dur articol publicat in ultima vreme la adresa primarului municipiului Alba Iulia.

“Constat cu dezamagire ca lupta politica a depasit in ultimul timp limitele dezbaterii serioase, pe proiecte si pe principii, si a coborit in subteranele intunecate ale delatiunii.

Ma refer la recentele lovituri la adresa unor colegi de-ai mei de partid, care au fost atacati in presa la comanda politica prin articole care au denaturat realitatea, au pus impreuna fapte si evenimente disparate si fara legatura, totul cu scopul de a crea o poveste cit de cit credibila.

In primul rind, ma refer la un articol, nesemnat, ce a aparut intr-un ziar central, cu privire la asa zise dezvaluiri la adresa primarului Mircea Hava, in care s-au amestecat contractele primariei cu vizitele in strainatate, cu relatiile existente intre colegi de partid, adica lucruri absolut normale, pentru a le conferi un caracter extraordinar.

Orice primarie are contracte de atribuit, si oricui sint atribuite contractele respective, se va gasi cineva sa spuna ca ceva nu este in regula”, a declarat deputatul Stefan Bardan.

Desconsiderare pentru presa locala

El a aratat ca in articol se scrie si ca primarul ar sustine financiar presa locala pentru a se proteja de critici, considerind ca acest lucru reprezinta un exemplu de desconsiderare pentru jurnalistii locali. “Daca vreunul dintre acestia a fost rugat de cineva de la PD, nu numai de primarul Mircea Hava sa nu scrie un articol, poate sa o spuna public.

Acest gen de neadevaruri, unele evidente din experienta fiecaruia, sint continuate in tot articolul”, a mai spus deputatul.

Stefan Bardan considera ca este evident faptul ca articolul reprezinta o comanda politica din partea PNL-PSD, mai ales ca nici macar nu este semnat, “pentru a distrage atentia de la adevaratele realizari ale primarului din Alba Iulia, un oras care a capatat un aspect european”, dupa cum s-a exprimat deputatul.

“Sau poate nu de la realizarile lui Mircea Hava intentionau sa distraga atentia cei care au comandat articolul, ci de la propriile probleme cu justitia si moralitatea. Ca sa fiu mai explicit, seful PNL Alba, Teodor Atanasiu, are propriile lui probleme.

A lasat in urma, in numai citeva luni, in fruntea Consiliului Judetean Alba, un scandal de pomina, dupa ce i-a silit pe primarii liberali sa semneze contracte de informatizare a primariilor cu cine trebuie. Nu vreau sa ma intreb cum a facut dinsul banii pe care ii etaleaza si de unde i-au rasarit vilele si masinile in declaratia de avere.

Cit despre celalalt atacant din echipa PSD-PNL, Ioan Rus, nu pot sa spun decit ca ar trebui sa isi rezolve propriile probleme la care nici nu mai vreau sa fac referire pentru ca sint mai mult decit cunoscute.

Vreau sa le spun tuturor inca o data ca jocul politic are anumite limite de bun simt, iar daca cineva doreste sa ne atace, sa o faca pe lucrurile concrete, sa ne arate nerealizarile din mandatele noastre si promisiunile pe care nu le-am respectat. Dar pentru ca nu pot face acest lucru, apeleaza la jocuri murdare”, a conchis Stefan Bardan.